Охорона кортежу Януковича закривала куртками камери ТВі

16 Січня 2012
21373
16 Січня 2012
19:48

Охорона кортежу Януковича закривала куртками камери ТВі

21373
Охорона кортежу Януковича закривала куртками камери ТВі

16 січня представники Управління державної охорони не давали журналістам каналу ТВі знімати кортеж Віктора Януковича, який виїжджав з резиденції президента «Межигір'я». Про це «Детектор медіа» розповіла журналіст Анастасія Станко.

 

«Цього тижня ми виконуємо редакційне завдання - знімаємо сюжет про графік президента. Сьогодні зранку знімали в "Межигір'ї", коли до нас під'їхали представники УДО, перегородили машиною камеру, а закривали камеру куртками, щоб ми не могли зняти кортеж», - розповіла вона.

 

За її словами, ситуація повторилася і ввечері, коли знімальна група знову намагалася зняти проїзд автомобілів президента.

 

Співробітники УДО посилалися на закон, що забороняє знімати кортеж. Анастасія Станко вже звернулася із запитом до УДО з проханням пояснити, які саме норми закону це забороняють.

 

Журналісти ТВі мають намір знову знімати кортеж протягом тижня.

 

Нагадаємо, під час чат-конференції на «Детектор медіа» начальник УДО Ігор Калінін повідомив, що військовослужбовці УДО України можуть обмежувати на режимній території, до якої зараховуються і траси проїзду охоронюваних осіб, кіно-, фотозйомку, аудіо- та відеозапис (п. 20 Порядку забезпечення безпеки посадових осіб, відносно яких здійснюється державна охорона в місцях їх постійного і тимчасового перебування, зареєстрованого в Мін'юсті й опублікованого 29 червня 2011 року № 46). Однак окремої норми закону він не назвав.

 

На семінарі для представників УДО і журналістів, що відбувся влітку 2011 року, наголошувалося, що за кордоном немає законодавчих норм, які забороняють знімати кортежі перших осіб держави.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21373
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знайка-Админу
4494 дн. тому
К админу "Телекритики". Интересно, Вы в упор не видите пост ниже, где меня оскорбляют "дятлом" и поэтому не удаляете его? Как-то выборочно Вы модерируете и удаляете посты. Или этот пост написали Вы сами?
boss
4495 дн. тому
Единственный выход для СМИ - положить болт на все кортежи и не ходить на "ПРЕСУХИ". Катается овощ с мигалками - пускай катается. Кому он нах нужен ?
Знайке
4495 дн. тому
Ты - дятел! Если президент - не преступник, и его не разыскивает Интерпол, то снимать его народу, который его избрал - нужно! Все остальное - от понтов СБУшников, ФСБ-шников, ЦРУ-шников и прочей "крутой" швали. И то она, эта шваль, слаба против "лома", и не спасла очень многих (Кеннеди, Пальме, Ганди и т.д.). Так к чему эта защита?
Знайка
4495 дн. тому
УДО действовало в рамках закона. Так какие тогда проблемы и зачем эта статья? Другое дело, что эти журналисты проф. непригодны и не умеют "добыть" картинку кортежа президента в тех же рамках закона. Так гоните их тогда прочь! На улице много других умничек без работы. Чушь, а не статья.
Пилип
4495 дн. тому
А по-моєму, УДО - просто придурки. В прямому розумінні цього слова. Туди набрали людей, які реально тупі - неосвічені, двієчники, і т.п. Тому вони реально не розуміють, чому це неправильно. Фактично - я не бачу підстав для їхньої критики. Це все одно, що депутатів штрафувати за незнання квантової теорії поля.
укр
4495 дн. тому
Янукович В. Ф.,Диктатор України, головкомандувач. Звинувачується у: =Фальсифікації місцевих виборів у жовтні 2010 року, а також незаконному відстороненні від виборчого процесу своїх політичних опонентів. =Неприйнятті конституційного рішення щодо проведення у березні 2011 року виборів до українського парламенту. =Незаконній передачі міста Севастополя у розпорядження російського Чорноморського Флоту. =Медичних експериментах неліцензійними ліками над українцями. = Покровительстві псевдолiкаря А.Т.Слюсарчука. = Загибелі 69-літнього пенсіонера з Донецька. =Відмові від політики європейської та євроатлантичної інтеграції. =Згортанні переходу Збройних Сил України на професійну контрактну основу. =Розпалюванні міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі. =Незаконному кримінальному переслідуванні осіб, які приймають участь в опозиційній політичній, громадській та журналістській діяльності. =Причетності до розгону мирних акцій протесту (зокрема, «податкового Майдану»), а також незаконного арешту та утримуванню за ґратами політичних та громадських діячів. =Незаконному рішенні щодо повернення до Конституції України від 1996 року. =Зубожінні українського народу через незаконну виплату мільярдних коштів «РосУкрЕнерго», зростання цін, а також незаконне виведенні капіталів до офшорів та емісії гривні. =Запровадженням антинародних, т.зв. «податкових», «пенсійних», «житлових», «комунальних» та інших реформ. =Запереченні Голодомору як акту геноциду українського народу. =Привласненні газотранспортної системи України . =Зраді інтересам України,втягуванням до російського ярма. =Запровадженні ПРОСТИТУЦІЇ в армії. Час відповісти за вчинене і сісти на лаву підсудних ! З таким обвинуваченням, урядовець не може бути на посаді і охоронятись УДО . Підозрюваного до суду ! Кандидат на камеру в української влади !
киянин
4495 дн. тому
Бояться недолугі!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду