detector.media
16.01.2012 19:48
Охорона кортежу Януковича закривала куртками камери ТВі

16 січня представники Управління державної охорони не давали журналістам каналу ТВі знімати кортеж Віктора Януковича, який виїжджав з резиденції президента «Межигір'я». Про це «Детектор медіа» розповіла журналіст Анастасія Станко.

 

«Цього тижня ми виконуємо редакційне завдання - знімаємо сюжет про графік президента. Сьогодні зранку знімали в "Межигір'ї", коли до нас під'їхали представники УДО, перегородили машиною камеру, а закривали камеру куртками, щоб ми не могли зняти кортеж», - розповіла вона.

 

За її словами, ситуація повторилася і ввечері, коли знімальна група знову намагалася зняти проїзд автомобілів президента.

 

Співробітники УДО посилалися на закон, що забороняє знімати кортеж. Анастасія Станко вже звернулася із запитом до УДО з проханням пояснити, які саме норми закону це забороняють.

 

Журналісти ТВі мають намір знову знімати кортеж протягом тижня.

 

Нагадаємо, під час чат-конференції на «Детектор медіа» начальник УДО Ігор Калінін повідомив, що військовослужбовці УДО України можуть обмежувати на режимній території, до якої зараховуються і траси проїзду охоронюваних осіб, кіно-, фотозйомку, аудіо- та відеозапис (п. 20 Порядку забезпечення безпеки посадових осіб, відносно яких здійснюється державна охорона в місцях їх постійного і тимчасового перебування, зареєстрованого в Мін'юсті й опублікованого 29 червня 2011 року № 46). Однак окремої норми закону він не назвав.

 

На семінарі для представників УДО і журналістів, що відбувся влітку 2011 року, наголошувалося, що за кордоном немає законодавчих норм, які забороняють знімати кортежі перших осіб держави.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY