У Німеччині не вщухає скандал довкола президента

8 Січня 2012
27211
8 Січня 2012
12:23

У Німеччині не вщухає скандал довкола президента

27211
Не вщухає критика на адресу президента ФРН Кристіана Вульффа у зв’язку з історією з його сумнівним кредитом та подальшим медійним скандалом. У коаліції заперечують, що вже домовилися на випадок відставки президента
У Німеччині не вщухає скандал довкола президента
Видання Rheinische Post у суботу, 7 січня, повідомило з посиланням на джерела в урядових колах, що лідери коаліції Анґела Меркель (ХДС), Горст Зеехофер (ХСС) та Філіп Реслер (ВДП) домовилися стосовно процедури висування нового кандидата у президенти. У тому разі, якщо виявиться, що у поясненнях Кристіана Вульффа щодо скандалу з його кредитом та конфлікту з виданням Bild не все було правдою, коаліційні лідери відмовлять йому у подальшій підтримці, написала газета Rheinische Post.

Як відомо, федеральний президент запевняє, що прагнув лише відкласти публікацію статті про його кредит, а не намагався перешкодити оприлюдненню інформації. Натомість у популярному бульварному виданні стверджують протилежне і пропонують оприлюднити текст повідомлення, записаного президентом на автовідповідач головного редактора, однак Вульфф цього не хоче.

«Чиста нісенітниця»

У коаліції вже спростували  повідомлення газети. «Це чиста спекуляція. Я це спростовую», - заявив  представник фракції ХДС у Бундестазі Петер Альтмаєр у суботу в ефірі Deutschlandfunk. У керівних колах молодшого коаліційного партнера - Вільної демократичної партії –  також назвали  повідомлення газети «чистою нісенітницею».

Тим часом критика на адресу федерального президента Німеччини не вщухає. Лідер опозиційної Соціал-демократичної партії Німеччини Зигмар Ґабріель назвав поведінку Вульффа щодо історії з сумнівним кредитом на півмільйона євро та подальшого медійного скандалу «негідною». В інтерв'ю таблоїду Bild він звинуватив президента Вульффа та канцлера Меркель у руйнуванні громадянських цінностей.


«Кристіан Вульфф та Анґела Меркель пересунули масштаби пристойності, поваги, чесності та довіри у політиці у хибному напрямку», - заявив Ґабріель. Він додав, що касира у супермаркеті звільняють у разі приховування чека, але «федеральний президент вважає, що для нього можуть діяти особливі правила». На запитання, чому ж його партія не вимагає відставки президента, опозиційний лідер відповів, що це не є завданням його політичної сили, адже не вона його обирала.

Наталя Неділько, Deutsche Welle
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Наталя Неділько, Deutsche Welle
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду