Президент Німеччини подав у відставку через скандал, який почався з публікацій у ЗМІ

17 Лютого 2012
11943
17 Лютого 2012
16:35

Президент Німеччини подав у відставку через скандал, який почався з публікацій у ЗМІ

11943
Президент Німеччини подав у відставку через скандал, який почався з публікацій у ЗМІ

Президент Німеччини Крістіан Вульф подав у відставку. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Associated Press.

 

Причиною відставки став скандал через те, що президент взяв кредит у 2008 році під малі відсотки на 500 тисяч євро у дружини відомого бізнесмена Егона Гіркенса на будівництво будинку. Розмір річної відсоткової ставки по кредиту, який узяв пан Вульф, становив 4% замість 5%, зазвичай пропонованих німецькими комерційними банками.

 

Нагадаємо, що президент намагався чинити тиск на журналістів газети Bild, які розслідували цей скандал. Згодом він вибачився перед Bild.

 

Заява про відставку послідувала після того, як днями німецькі прокурори направили до федерального парламенту країни офіційне прохання про позбавлення президента недоторканності, щоб далі розслідувати скандал.

 

Крістіан Вульф обіймав посаду менше двох років. На виборах його підтримувала канцлер Ангела Меркель. Наступний президент має бути обраний через 30 днів Федеральними зборами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11943
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду