Президент Німеччини вибачився перед журналістами Bild

5 Січня 2012
10024
5 Січня 2012
11:34

Президент Німеччини вибачився перед журналістами Bild

10024
Він зізнався у спробі не допустити до друку матеріал про пільговий кредит
Президент Німеччини вибачився перед журналістами Bild

Президент Німеччини Крістіан Вульф (Christian Wulff) вибачився перед журналістами та головним редактором видання Bild. Про це він сказав німецьким телеканалам, повідомляє радіо «Эхо Москвы».

 

Нагадаємо, наприкінці грудня з'явилась інформація про те, що пан Вульф чинив тиск на журналістів, які розслідують скандал про отримання ним приватного кредиту в розмірі 500 тис. євро у дружини знайомого бізнесмена. Зокрема, він зателефонував головному редактору Bild Каю Дікманну (Kai Dieckmann), щоб пригрозити «остаточним розривом» з видавництвом Шпрінгера у випадку, якщо Bild оприлюднить «неймовірну» історію про кредит.

 

Тепер президент вибачився перед працівниками видання і визнав, що напередодні Різдва намагався завадити публікації інформації про отримання кредиту на пільгових умовах. Також він зізнався, що при отриманні кредиту були порушення, однак особисто він закон не порушував.

 

За інформацією видання, тепер пан Вульф має намір інакше вибудовувати стосунки з медіа.

 

Однак при цьому він зазначив, що не має наміру йти у відставку через цей скандал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10024
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду