Президент Німеччини тиснув на журналістів Bild

2 Січня 2012
9365
2 Січня 2012
19:07

Президент Німеччини тиснув на журналістів Bild

9365
Президент Німеччини тиснув на журналістів Bild

Президент ФРН Крістіан Вульф (Christian Wulff) намагався чинити тиск на журналістів, які розслідують скандал про отримання ним приватного кредиту в розмірі 500 тис. євро у дружини знайомого бізнесмена. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на німецькі ЗМІ, пише УНІАН.


12 грудня пан Вульф, який перебував тоді з державним візитом у Кувейті, зателефонував головному редактору Bild Каю Дікманн (Kai Dieckmann), щоб пригрозити «остаточним розривом» з видавництвом Шпрінгера у випадку, якщо Bild оприлюднить «неймовірну» історію про кредит. Оскільки Кай Дікман на той час перебував у Нью-Йорку, Крістіан Вульф не зміг зв'язатися з ним особисто і залишив своє повідомлення на автовідповідачі. У ньому використовувалися такі вислови, як «вести війну» і «перейти Рубікон».


У газеті Bild, проте, проігнорували погрози президента і наступного дня надрукували матеріал про отримання ним скандальної іпотеки у дружини підприємця Егона Геркенса (Egon Geerkens). Газета не повідомила про спроби Крістіана Вульфа чинити на неї тиск, проте, згідно Süddeutsche Zeitung, президент згодом знову подзвонив Каю Дікманну і вибачився за свої слова.


Газета Süddeutsche Zeitung також повідомляє, що Вульфу було відомо про те, що журналісти вже кілька місяців розслідують історію з отриманням ним кредиту для фінансування свого будинку під Ганновером. Журналісти через судові інстанції добивалися ознайомлення з відповідними документами у відомстві земельного кадастру.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду