detector.media
02.01.2012 19:07
Президент Німеччини тиснув на журналістів Bild

Президент ФРН Крістіан Вульф (Christian Wulff) намагався чинити тиск на журналістів, які розслідують скандал про отримання ним приватного кредиту в розмірі 500 тис. євро у дружини знайомого бізнесмена. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на німецькі ЗМІ, пише УНІАН.


12 грудня пан Вульф, який перебував тоді з державним візитом у Кувейті, зателефонував головному редактору Bild Каю Дікманн (Kai Dieckmann), щоб пригрозити «остаточним розривом» з видавництвом Шпрінгера у випадку, якщо Bild оприлюднить «неймовірну» історію про кредит. Оскільки Кай Дікман на той час перебував у Нью-Йорку, Крістіан Вульф не зміг зв'язатися з ним особисто і залишив своє повідомлення на автовідповідачі. У ньому використовувалися такі вислови, як «вести війну» і «перейти Рубікон».


У газеті Bild, проте, проігнорували погрози президента і наступного дня надрукували матеріал про отримання ним скандальної іпотеки у дружини підприємця Егона Геркенса (Egon Geerkens). Газета не повідомила про спроби Крістіана Вульфа чинити на неї тиск, проте, згідно Süddeutsche Zeitung, президент згодом знову подзвонив Каю Дікманну і вибачився за свої слова.


Газета Süddeutsche Zeitung також повідомляє, що Вульфу було відомо про те, що журналісти вже кілька місяців розслідують історію з отриманням ним кредиту для фінансування свого будинку під Ганновером. Журналісти через судові інстанції добивалися ознайомлення з відповідними документами у відомстві земельного кадастру.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY