У Держкіно заявляють, що Кохан не виконав «зобов’язань перед державою»

27 Грудня 2011
9791
27 Грудня 2011
12:01

У Держкіно заявляють, що Кохан не виконав «зобов’язань перед державою»

9791
У Держкіно заявляють, що Кохан не виконав «зобов’язань перед державою»

Голова державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова заявила, що продюсер фільму Кіри Муратової «Кінопроби. Однокурсники» Олег Кохан (керівник SOTA Cinema Group) не виконав зобов'язань за підписаними в попередні роки державними контрактами. Про це вона повідомила під час підсумкової прес-конференції, пише «Медіабізнес».

 

За її словами з 37 кінопроектів, які перемогли в першому пічінгу, з творцами семи не були підписані договори на фінансування.

 

Тому пані Копилова порадила режисеру Кірі Муратовій «змінити продюсера на того, у кого немає невиконаних зобов'язань перед державою».

 

«Відповідно до порядку конкурсного відбору він не має права на отримання держпідтримки, поки не закриє всі питання щодо попередніх проектів», - наголосила вона.

 

У прес-службі SOTA Cinema Group ТК пообіцяли прокоментувати цю заяву згодом, оскільки пан Кохан перебуває за кордоном.

 

Нагадаємо, фільм Кіри Муратової з робочою назвою «Кінопроби. Однокурсники» пройшов конкурсний відбір і включений до Програми виробництва національних фільмів у 2011-2012 роках.

 

У жовтні в Одесі розпочались його зйомки. Планується, що вони будуть завершені до кінця 2011 року, прем'єра відбудеться на одному з міжнародних кінофестивалів у 2012 році. Герої фільму «Кінопроби. Однокурсники» - чоловік і жінка, що не зустрічалися багато років.

 

Це двадцять перший фільм Кіри Муратової. Вона виступає в ньому не тільки режисером-постановником, а й автором сценарію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9791
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
noname
4509 дн. тому
от же ж, і Кіра Муратова вже зайва на безмежних полонинах нашого щойно проклюнувшегося кіна))) схаменіться, захлинетесь слиною)) Муратова знімала і зніме ще не одне кіно) дай бог) своє кіно, з ознаками або без них - на ваш розсуд - національного продукту! а молодь, в якої майже все відняв хитромудрий Кохан, вже гідно відзвітувала першим альманахом з гучною назвою і оцінкою одночасно - "Мудаки", після яких будь-хто зрозуміє - головна проблема українського кіна не в грошах! теперь ця ж молодь зніме повний метр! а Кохан тим часом попрацює з молодими і не дуже майстрами та запросить справжніх молодих - таких як Марина Врода - постажуватись і трошки повчитися фаху на знімальному майданчику, а вже потім "стріляти" повним метром за державний кошт!
Asia
4511 дн. тому
Нарешті прикрили корито для Кохана, який не продюсував жодного успішного фільму. Лозниця зробив свій не завдяки, а незважаючи на Кохана. Кіра Муратова вже років з десять як стала Мурою Кіратовою - вона не зробила жодного фільму, який би мав ознаки українського національного, і давно перестала робити російські фільми, які не були би маячінням скаженої кобили. До яких пір це національне, але не українське, "достояніє" буде загрібати під себе гроші, в яких відмовляють молодим. Хай її маячіння фінансує Пуцін. Копилова зробила правильно. Питання в тім лише, чи її не виправлять високі покровителі Кохана. Браво Копилова!!! Для Кохана настав момент інстини. На що він здатен без украдених в народу грошей. Цікаво буде подивитися на цього ібер-продюсера.
Mdya!
4511 дн. тому
На самом деле, я думаю, что дело в откатах. Все знают, что несмотря на заявления о прозрачности, в Госкино все делается через них. Кто-то кому-то что-то пообещал, а потом передумал. И действительно, с какой стати? Муратова - национальное достояние, не хватало еще через откаты ее поддерживать. А кому-то стало обидно: как же так? ведь обещали же! ну, держись у меня!
marilya
4511 дн. тому
Вот-вот) Уверена, Кохан завершит фильм и Кира Муратова традиционно представит его на каком-то авторитетном мкф) "Счастье мое" Лозницы он как-то без помощи государства поднял! А мы подождем отчета госпожи Копыловой о снятых ХОРОШИХ картинах, после чего, возможно, послушаем ее рекомендации киноотрасли)))
Mdya!
4511 дн. тому
Почему же эта странная женщина Копылова не заявила о невозможности господдержки ДО начала первого конкурсного отбора???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду