Прохоров хоче купити «Коммерсантъ»

13 Грудня 2011
10413
13 Грудня 2011
18:43

Прохоров хоче купити «Коммерсантъ»

10413
Прохоров хоче купити «Коммерсантъ»

Мільярдер, політик і можливий кандидат на пост президента РФ Михайло Прохоров запропонував Алішеру Усманову купити в нього видавничий дім «Коммерсантъ». Про це повідомляє НТВ.

 

Інформацію про таку пропозицію опублікував у Twitter журналіст «Коммерсанта» Олег Кашин. Факт переговорів підтвердив генеральний директор групи ОНЭКСИМ (належить Михайлу Прохорову. - ред) Дмитро Разумов в ефірі телеканалу «Дождь»: «Прохоров готується завтра (14 грудня. - ТК) зробити пропозицію Усманову про купівлю видавничого дому "Коммерсантъ"».

 

У свою чергу, за інформацією Lenta.ru, Алішер Усманов підтвердив радіостанції «Коммерсант-FM», що Прохоров уже звертався до нього з пропозицією про продаж ВД. За словами бізнесмена, він сприйняв цю пропозицію як жарт і у відповідь запропонував Прохорову продати групу медіокомпаній РБК.

 

Водночас гендиректор ВД «Коммерсант» Дем'ян Кудрявцев заявив РІА «Новости», що якщо офіційна пропозицію від Прохорова надійде, то вона буде розглянута на зборах акціонерів. Хоча він висловив думку, що Михайло Прохоров не довів свою ефективність як медіавласник (пану Прохорову належать медіагрупи «ЖV!» та РБК).

 

Поки невідомі ні потенційна сума угоди, ні мотиви Михайла Прохорова, який цього тижня заявив про намір балотуватися в президенти Росії. Раніше ЗМІ повідомляли про інтерес Прохорова до телеканалу «Дождь», що належить Наталі Синдєєвій.

 

Як повідомляє НТВ, приводом для подібної пропозиції від Михайла Прохорова міг стати скандал, що призвів до відставок у видавничому домі «Коммерсант». За фотографію в статті «Яблучний Пуй» в рубриці «Сюжет тижня» в журналі «Власть», на якій зображений бюлетень з нецензурним написом на адресу чинного прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна, Алішер Усманов звільнив двох топ-менеджерів - головного редактора видання Максима Ковальського і гендиректора «Коммерсантъ-холдинга» Андрія Галієва. Слідом заяву про звільнення подав генеральний директор всього видавничого дому «Коммерсантъ» Дем'ян Кудрявцев.

 

Фотографія із сайту видалили 13 грудня. «Коммерсантъ» повісив банер, на якому вибачився перед читачами та партнерами.

 

Як зазначається, 13 грудня вдень у редакції журналу «Власть» відбулися збори всіх співробітників. На них було прийнято рішення, що наступний, 50-й номер видання, вийде в друк, як і було заплановано. Виконувати обов'язки головного редактора до будь-яких кадрових рішень буде шеф-редактор ВД «Коммерсантъ» Азер Мурсалієв

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10413
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду