Михайло Прохоров придбав РБК

7 Червня 2010
12541
7 Червня 2010
10:58

Михайло Прохоров придбав РБК

12541
Михайло Прохоров придбав РБК

Група ОНЭКСИМ російського бізнесмена Михайла Прохорова придбала 51,1% ЗАТ «РБК-ТВ Москва», головної компанії холдингу РБК. Сума угоди, про яку було оголошено влітку 2009 року, становить 80 мільйонів доларів, пише російська газета «Коммерсант».

 

Решта 48,9% акцій будуть розподілені між власниками ВАТ «РБК Інформаційні системи», колишньою головною компанією РБК.

 

Угода вже отримала дозвіл Федеральної антимонопольної служби. Частка Прохорова в ЗАТ «РБК-ТВ Москва» перевищить 51,1%, оскільки його компанії «Полюс золото» вже належить близько 11,5% акцій ВАТ «РБК Інформаційні системи».

 

На реструктуризацію боргу РБК у розмірі 220-225 млн доларів погодилися банки-кредитори і понад 97% власників усіх облігацій.

 

Як пишуть «Ведомости», новий власник не планує змінювати менеджмент. На посаду гендиректора ЗАТ «РБК-ТВ Москва» висунутий засновник компанії Герман Каплун.

 

До складу холдингу РБК входять газета «РБК Daily», телеканал РБК-ТВ, інформаційна агенція «Росбизнесконсалтинг», інтернет-компанія «Медиамир» та інші. Найбільшими акціонерами ВАТ «РБК Інформаційні системи», колишньої головної компанії, є засновники медіа холдингу Герман Каплун, Дмитро Бєлік і Олександр Моргульчик (сукупно - 19,85%), UniCredit Bank Austria (16,64%), «Полюс золото» Михайла Прохорова і Сулеймана Керімова (близько 11,5%).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12541
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду