Скандальний медіа-магнат Мердок відповість на запитання британського парламенту

19 Липня 2011
22965
19 Липня 2011
12:02

Скандальний медіа-магнат Мердок відповість на запитання британського парламенту

22965
Володар медіа-імперії News Corp. Роберт Мердок у вівторок відповідатиме на запитання британського парламенту. Між тим, у зв’язку з гучним скандалом довкола його корпорації тривають усе нові звільнення високопосадовців
Скандальний медіа-магнат Мердок відповість на запитання британського парламенту

Колишнього репортера британського таблоїду News of the World Шона Хора, який першим повідомив про незаконну діяльність свого видання, напередодні було знайдено мертвим у його будинку в Уотфорді. За даними поліції, смерть репортера поки не викликає жодних підозр застосування насильницьких дій щодо нього. Свого часу з News of the World, а також іншого відомого британського таблоїду The Sun Хор був звільнений через проблеми з алкоголем та наркотиками.

 

Тим часом у вівторок британський парламент збереться на позачергові дебати довкола скандалу з медіа-імперією Мердока. За його появою та виступом перед парламентською комісією з питань засобів масової інформації, як очікується, спостерігатимуть мільйони глядачів, яким не терпиться дізнатися нові "смажені" подробиці довкола гучного скандалу із прослуховуванням та підкупами. У центрі історії постав сам Руперт Мердок, його син, екс-керівник корпорації, екс-шеф-редактор Ребекка Брукс та десятки високопосадовців, поліцейських і журналістів.

 

Уже збирався йти

 

Як повідомило напередодні впливове американське видання The Wall Street Journal, що належить Руперту Мердоку, магнат ще принаймні рік тому збирався відійти від справ. "Навіть перед початком скандалу, літній Мердок збирався піти з посади голови ради директорів і передати крісло одному з топ-менеджерів корпорації Чейсу Кері", - пише видання, додаючи, що австралійський медіа-магнат збирався зберегти за собою посаду виконавчого директора.

 

Девід Камерон

Девід Камерон

 

Скандал довкола нелегального отримання інформації журналістами корпорації Мердока та їхній зв'язків з топ-політиками підбирається вже і до британського прем'єра Девіда Камерона, який підтримував тісні контакти із Ребеккою Брукс. Через цей скандал глава британського уряду перервав поїздку до Африки, щоби взяти участь в екстрених парламентських дебатах.

 

Український слід

 

Скотланд Ярд у понеділок повідомив про підозри стосовно ще одного журналіста News of the world. Йдеться про британця українського походження Алекса Марунчака. Раніше він вже потрапив до іншої скандальної історії. Працюючи перекладачем з української мови в програмі BBC Panorama, що займалася телевізійними розслідуваннями, Марунчак найняв приватного детектива, який за допомогою хакерства отримав доступ до електронної пошти одного з героїв передачі. Британська поліція, яка через скандал довкола імперії Мердока вже залишилася без двох голів, тим не менше, очікує нових гучних арештів та допитів у справі.   

 

Дмитро Каневський, Deutsche Welle
Фото - http://www.dw-world.de
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дмитро Каневський, Deutsche Welle
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22965
Читайте також
19.07.2011 18:42
Татьяна Ершова, Lenta.Ru
31 001
13.07.2011 14:41
Татьяна Ершова, Lenta.Ru
23 145
13.07.2011 11:37
Катерина Хінкулова
для «Детектор медіа»
33 736
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду