«Аль-Джазіра» запустила на Балканах канал і сайт

12 Листопада 2011
6114
12 Листопада 2011
13:46

«Аль-Джазіра» запустила на Балканах канал і сайт

6114
«Аль-Джазіра» запустила на Балканах канал і сайт
«Аль-Джазіра» розпочала мовлення на Балканах та запустила вебсайт. Про це повідомляє сайт телекомпанії.
 
За попередніми планами, аудиторія Al Jazeera Balkans (AJB) має скласти 35 мільйонів чоловік, не рахуючи діаспори в кожній з шести колишніх югославських республік і за їх межами. Канал мовитиме сербсько-хорватською.
 
Нині мовлення на Сербію, Хорватію, Боснію і Чорногорію ведеться із основної студії в Сараєво. Також канал засовує підрозділи у Белграді, Скоп'є і Загребі. Очікується, що коресподентська мережа розгорнеться до 15 кореспондентів у 11 країнах.

Як повідомляється на сайті «Аль-Джазіри», місцеві балканські медіа мають розпорошені серед аудиторій кремих етнічних ринків. Усі вони залежать від політики, і керівництво каналу  обіцяє створити спільне медіа в регіоні, професійне і об`єктивне ТБ. «Наша велика проблема поляга в тому, щою донести до людей сенс об`єктивного телебачення, що представляє обидві сторони історії»,- сказала виконавчий продюсер AJB Ламіджа Алековік (Lamija Aleckovic).
 
Шейх Ахмед бен Джасем Аль Тані, генеральний директор Al Jazeera мережі, сказав: «На нашу думку, AJB може стати дійсно відкритою вільною платформою, де мешканці Балканів зможуть вести відкриті діалоги і дискусії», - сказав генеральний директор мережі «Аль-Джазіра» Шейх Ахмед бен Джасем Аль Тані (Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani).
 
Раніше, 2010-го року «Аль-Джазіра» придбала балканську телекомпанію NTV 99. Старту AJB передували півтора роки інтенсивної пдготовки.  
 
Канал «Аль-Джазіра» розпочав мовлення арабською у 1996 році. 10 років по тому стартувала його англомовна версія.  
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6114
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду