detector.media
12.11.2011 13:46
«Аль-Джазіра» запустила на Балканах канал і сайт
«Аль-Джазіра» розпочала мовлення на Балканах та запустила вебсайт. Про це повідомляє сайт телекомпанії.
 
За попередніми планами, аудиторія Al Jazeera Balkans (AJB) має скласти 35 мільйонів чоловік, не рахуючи діаспори в кожній з шести колишніх югославських республік і за їх межами. Канал мовитиме сербсько-хорватською.
 
Нині мовлення на Сербію, Хорватію, Боснію і Чорногорію ведеться із основної студії в Сараєво. Також канал засовує підрозділи у Белграді, Скоп'є і Загребі. Очікується, що коресподентська мережа розгорнеться до 15 кореспондентів у 11 країнах.

Як повідомляється на сайті «Аль-Джазіри», місцеві балканські медіа мають розпорошені серед аудиторій кремих етнічних ринків. Усі вони залежать від політики, і керівництво каналу  обіцяє створити спільне медіа в регіоні, професійне і об`єктивне ТБ. «Наша велика проблема поляга в тому, щою донести до людей сенс об`єктивного телебачення, що представляє обидві сторони історії»,- сказала виконавчий продюсер AJB Ламіджа Алековік (Lamija Aleckovic).
 
Шейх Ахмед бен Джасем Аль Тані, генеральний директор Al Jazeera мережі, сказав: «На нашу думку, AJB може стати дійсно відкритою вільною платформою, де мешканці Балканів зможуть вести відкриті діалоги і дискусії», - сказав генеральний директор мережі «Аль-Джазіра» Шейх Ахмед бен Джасем Аль Тані (Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani).
 
Раніше, 2010-го року «Аль-Джазіра» придбала балканську телекомпанію NTV 99. Старту AJB передували півтора роки інтенсивної пдготовки.  
 
Канал «Аль-Джазіра» розпочав мовлення арабською у 1996 році. 10 років по тому стартувала його англомовна версія.  
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY