Бондаренко пропонує Нацраді електронний документообіг і спрощення ліцензування провайдерів

9 Листопада 2011
11812
9 Листопада 2011
10:05

Бондаренко пропонує Нацраді електронний документообіг і спрощення ліцензування провайдерів

11812
Бондаренко пропонує Нацраді електронний документообіг і спрощення ліцензування провайдерів

Запропонований Національною радою з питань телебачення і радіомовлення на громадське обговорення проект Положення про ліцензування провайдерів програмної послуги не містить ніяких новацій, які диктують впровадження нових технологій. Такої думки дійшли учасники загальних зборів Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК), що відбулися 8 листопада.

 

На думку АППК, проект положення фактично закріплює існуючу практику порядку ліцензування програмної послуги. А окремі положення документу не відповідають чинному законодавству і мають ознаки незаконного втручання в господарську діяльність підприємців. «Наприклад, від претендентів у ліцензіати вимагають надати організаційно-інвестиційні зобов'язання, канали прийому і канали конвертації телепрограм, які не передбачені законом "Про телебачення і радіомовлення". Проект положення містить чимало посилань на статті закону "Про телебачення і радіомовлення", що регулюють діяльність мовників і є некоректними щодо діяльності провайдерів програмної послуги і дистрибуторів телепрограм», - йдеться в повідомленні АППК.

 

За словами президента АППК, народного депутата Олени Бондаренко, документ, запропонований Нацрадою, не може бути сприйнятий індустрією та підлягає суттєвому допрацюванню. Відтак, асоціація пропонує Нацраді спростити бланк ліцензії і впровадити електронний документообіг. «Ми пропонуємо Нацраді впровадити віртуальний додаток до ліцензії провайдера програмної послуги з переліком програм ретрансляції в електронному вигляді. Внесення змін і доповнень у додаток здійснювати за реєстраційним принципом шляхом направлення необхідних відомостей на визначену електронну скриньку Нацради, що цілком і повністю відповідає букві закону про телебачення і курсу президента України на дерегуляцію», - зазначила пані Бондаренко.

 

На думку генерального директора компанії «Луганське кабельне телебачення» Германа Кудінова, цей крок сприятиме впровадженню цифрового мовлення в Україні, надасть ліцензіатам можливість виконувати умови ліцензії, зменшить фінансове навантаження на ліцензіатів і скоротить час на особисті контакти представників апарату Нацради з ліцензіатами.

 

«Впровадження електронного документообігу дозволить Нацраді прискорити розгляд ліцензійних справ і отримувати оперативну інформацію про контент не наповнення телемереж», - сказала на зборах керівник регіонального об'єднання операторів «Донбастелемережа» Тетяна Бобровникова.

 

Олена Бондаренко також закликала Нацраду провести відкриті громадські слухання остаточної редакції положення з урахуванням правок індустрії.

 

Окрім обговорення проекту положення Нацради, на засіданні 8 листопада до складу АППК були прийняті нові члени і доповнене правління. До асоціації увійшли компанії «Датагруп», «Сонар», обласне об'єднання «Луганське кабельне ТБ», регіональне об'єднання «Донбастелемережа», телевізійна група «НТВ-Плюс», «Тотвельд» (телеканал «Хокей»), чернігівський оператор телекомпослуг «Основа-ТБ», інформаційний ресурс MediaSat та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11812
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду