detector.media
09.11.2011 10:05
Бондаренко пропонує Нацраді електронний документообіг і спрощення ліцензування провайдерів

Запропонований Національною радою з питань телебачення і радіомовлення на громадське обговорення проект Положення про ліцензування провайдерів програмної послуги не містить ніяких новацій, які диктують впровадження нових технологій. Такої думки дійшли учасники загальних зборів Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК), що відбулися 8 листопада.

 

На думку АППК, проект положення фактично закріплює існуючу практику порядку ліцензування програмної послуги. А окремі положення документу не відповідають чинному законодавству і мають ознаки незаконного втручання в господарську діяльність підприємців. «Наприклад, від претендентів у ліцензіати вимагають надати організаційно-інвестиційні зобов'язання, канали прийому і канали конвертації телепрограм, які не передбачені законом "Про телебачення і радіомовлення". Проект положення містить чимало посилань на статті закону "Про телебачення і радіомовлення", що регулюють діяльність мовників і є некоректними щодо діяльності провайдерів програмної послуги і дистрибуторів телепрограм», - йдеться в повідомленні АППК.

 

За словами президента АППК, народного депутата Олени Бондаренко, документ, запропонований Нацрадою, не може бути сприйнятий індустрією та підлягає суттєвому допрацюванню. Відтак, асоціація пропонує Нацраді спростити бланк ліцензії і впровадити електронний документообіг. «Ми пропонуємо Нацраді впровадити віртуальний додаток до ліцензії провайдера програмної послуги з переліком програм ретрансляції в електронному вигляді. Внесення змін і доповнень у додаток здійснювати за реєстраційним принципом шляхом направлення необхідних відомостей на визначену електронну скриньку Нацради, що цілком і повністю відповідає букві закону про телебачення і курсу президента України на дерегуляцію», - зазначила пані Бондаренко.

 

На думку генерального директора компанії «Луганське кабельне телебачення» Германа Кудінова, цей крок сприятиме впровадженню цифрового мовлення в Україні, надасть ліцензіатам можливість виконувати умови ліцензії, зменшить фінансове навантаження на ліцензіатів і скоротить час на особисті контакти представників апарату Нацради з ліцензіатами.

 

«Впровадження електронного документообігу дозволить Нацраді прискорити розгляд ліцензійних справ і отримувати оперативну інформацію про контент не наповнення телемереж», - сказала на зборах керівник регіонального об'єднання операторів «Донбастелемережа» Тетяна Бобровникова.

 

Олена Бондаренко також закликала Нацраду провести відкриті громадські слухання остаточної редакції положення з урахуванням правок індустрії.

 

Окрім обговорення проекту положення Нацради, на засіданні 8 листопада до складу АППК були прийняті нові члени і доповнене правління. До асоціації увійшли компанії «Датагруп», «Сонар», обласне об'єднання «Луганське кабельне ТБ», регіональне об'єднання «Донбастелемережа», телевізійна група «НТВ-Плюс», «Тотвельд» (телеканал «Хокей»), чернігівський оператор телекомпослуг «Основа-ТБ», інформаційний ресурс MediaSat та інші.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY