Мін’юст просять не реєструвати положення Нацради про ліцензування провайдерів

11 Січня 2012
9196
11 Січня 2012
14:22

Мін’юст просять не реєструвати положення Нацради про ліцензування провайдерів

9196
Мін’юст просять не реєструвати положення Нацради про ліцензування провайдерів

Асоціація правовласників та постачальників контенту (АППК) і «Телекомунікаційна палата України» просять міністра юстиції Олександра Лавриновича не реєструвати Положення про ліцензування провайдерів програмної послуги, затверджене Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Про це «Детектор медіа» повідомили в АППК.

 

Нагадаємо, що Положення про видачу, переоформлення та видачу дубліката ліцензії провайдера програмної послуги Нацрада затвердила 28 грудня та подала його на реєстрацію до Мін'юсту.

 

В асоціаціях провайдерів наголошують, що зміст цього документа не враховує раніше наданих зауважень та пропозицій, які були направленні розробнику під час його обговорення.

 

Зокрема, вони просили впровадити електронний документообіг і спростити бланк ліцензії, щоб провайдери вказували в заяві до Нацради тільки інформацію про назву й реквізити юридичної особи та про керівника організації, а до заяви додавали копії статутних документів, документи, що підтверджують придбання та право на розповсюдження програм іншого мовника, і загальну концепцію пакетування (перелік) програм, придбаних для ретрансляції.

 

Асоціації направили до Мін'юсту ці зауваження та пропозиції як можливі обставини, що можуть бути підставою для відмови в державній реєстрації документа.

 

На думку профільних асоціацій, прийняте положення не відповідає законодавству України, безпідставно розширює повноваження Національної ради та встановлює обов'язки для суб'єктів господарювання, які не передбачені законами України.

 

Одним з основних зауважень, є те що, в положенні містяться посилання на статті закону «Про телебачення і радіомовлення», які, як переконані в асоціаціях, регулюють діяльність мовників, а не провайдерів і дистрибуторів.

 

Провайдери вважають, що Нацрада намагається незаконно втрутитися в господарські відносини, які складаються між дистрибуторами та правовласниками і між дистрибуторами та провайдерами.

 

Також вони звертають увагу на те, що положення запроваджує порядок видачі ліцензій провайдерів програмної послуги, що не узгоджується з реєстраційним, позаконкурсним принципом видачі цих ліцензій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9196
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду