«Автоцентр» заробляє на рекламі в iPad-версії 50 тис. грн на місяць

26 Жовтня 2011
13085
26 Жовтня 2011
15:35

«Автоцентр» заробляє на рекламі в iPad-версії 50 тис. грн на місяць

13085
«Автоцентр» заробляє на рекламі в iPad-версії 50 тис. грн на місяць

Видавництво «Автоцентр», що випускає однойменний журнал, наразі отримує від реклами в iPad-версії видання близько 50 тис. грн на місяць. Про це повідомив генеральний директор видавництва Сергій Атаман під час Четвертої щорічної конференції видавців і розповсюджувачів преси 26 жовтня.

 

Як уточнив пан Атаман «Детектор медіа», потенціал рекламних доходів наступного року він оцінює у «сотні тисяч гривень».

 

Планшетну версію було запущено у січні 2011 року, а продажі стартували влітку.

 

Як зауважує гендиректор, наразі проект ще не є прибутковим, оскільки компанія багато вклала у навчання людей, закупівлю пристроїв, розробку тощо. Окрім того, за кожне скачування «Автоцентр» сплачує Adobe (на базі чиєї платформи розроблене видання - «Детектор медіа»)  26 центів. Для користувачів послуга безкоштовна.

 

Очікується, що коли обсяг продажів вийде на сотні тисяч гривень, проект окупиться.

 

Наразі рекламу у додатку розміщують ті рекламодавці, які є клієнтами видавництва за друкованою версію і інтернет-ресурсами. «Ми пропонуємо їм носій, де реклама може бути інтерактивною і мультимедійною. І цей носій не повторює друковану версію. У нього інша аудиторія. Люди, які їздять на власних автомобілях, зазвичай не зупиняються біля кіоску з пресою. Вони надають перевагу іншим засобам. І цю платоспроможну, високозабезпечену, активну аудиторію ми пропонуємо рекламодавцям», - зауважив Сергій Атаман.

 

За його словами, брати плату з читачів компанія поки планів не має. Але обговорює варіант створення ще однієї версії, у якій буде додатковий контент і яка буде платною для користувача.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13085
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду