detector.media
26.10.2011 15:35
«Автоцентр» заробляє на рекламі в iPad-версії 50 тис. грн на місяць

Видавництво «Автоцентр», що випускає однойменний журнал, наразі отримує від реклами в iPad-версії видання близько 50 тис. грн на місяць. Про це повідомив генеральний директор видавництва Сергій Атаман під час Четвертої щорічної конференції видавців і розповсюджувачів преси 26 жовтня.

 

Як уточнив пан Атаман «Детектор медіа», потенціал рекламних доходів наступного року він оцінює у «сотні тисяч гривень».

 

Планшетну версію було запущено у січні 2011 року, а продажі стартували влітку.

 

Як зауважує гендиректор, наразі проект ще не є прибутковим, оскільки компанія багато вклала у навчання людей, закупівлю пристроїв, розробку тощо. Окрім того, за кожне скачування «Автоцентр» сплачує Adobe (на базі чиєї платформи розроблене видання - «Детектор медіа»)  26 центів. Для користувачів послуга безкоштовна.

 

Очікується, що коли обсяг продажів вийде на сотні тисяч гривень, проект окупиться.

 

Наразі рекламу у додатку розміщують ті рекламодавці, які є клієнтами видавництва за друкованою версію і інтернет-ресурсами. «Ми пропонуємо їм носій, де реклама може бути інтерактивною і мультимедійною. І цей носій не повторює друковану версію. У нього інша аудиторія. Люди, які їздять на власних автомобілях, зазвичай не зупиняються біля кіоску з пресою. Вони надають перевагу іншим засобам. І цю платоспроможну, високозабезпечену, активну аудиторію ми пропонуємо рекламодавцям», - зауважив Сергій Атаман.

 

За його словами, брати плату з читачів компанія поки планів не має. Але обговорює варіант створення ще однієї версії, у якій буде додатковий контент і яка буде платною для користувача.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY