detector.media
26.08.2011 12:25
Слідчі затримали організатора вбивства Політковської та знають, хто замовник

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії затримало підозрюваного в організації вбивства журналістки «Новой газеты» Ганни Політковської - колишнього підполковника міліції Дмитра Павлюченкова. Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

 

Окрім цього, у слідства є відомості про замовника злочину, однак слідчі вважають передчасним розголошувати цю інформацію зараз.

 

Як встановило слідство, Дмитро Павлюченков за грошову винагороду отримав замовлення на організацію вбивства Ганни Політковської та створив злочинну групу, у яку увійшли троє братів Махмудових та інші особи. Згодом пан Павлюченков, який на той момент був начальником відділення четвертого відділу оперативно-пошукового управління ГУВС Москви, яке займалося зовнішнім спостереженням, доручив своїм підлеглим стеження за журналісткою, щоб вивчити маршрути і час її щоденних пересувань по місту. У подальшому він придбав зброю, розробив план і визначив роль кожного зі співучасників при підготовці і здійсненні вбивства. Інформацію та зброю Дмитро Павлюченков передав безпосередньому виконавцю вбивства Рустаму Махмудову та його посібникам, які забезпечували стеження за Ганною Політковською.

 

Нагадаємо, що Ганну Політковську вбили 7 жовтня 2006 року близько 16:00, коли вона зайшла до ліфту свого будинку. За даними слідства, в журналістку вистрілили п'ять разів. Після цього кілер вийшов з під'їзду, сів в автомобіль ВАЗ 21043, що його очікував біля метро «Новослобідська» та зник разом зі співучасниками.

 

31 травня 2011 року в Чечні був затриманий Рустам Махмудов, якого слідство вважає виконавцем убивства Ганни Політковської.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY