Суд поновив кримінальну справу проти Мельниченка

22 Червня 2011
6345
22 Червня 2011
11:49

Суд поновив кримінальну справу проти Мельниченка

6345
Суд поновив кримінальну справу проти Мельниченка

22 червня Печерський районний суд міста Києва розгляне справу за позовом адвокатів екс-президента України Леоніда Кучми про поновлення кримінальної справи 2001 року проти екс-майора Управління держохорони Миколи Мельниченка. Про це йдеться на сайті пана Мельниченка.

 

Справу слухатиме суддя Родіон Кірєєв.

 

У коментарі УНІАН Микола Мельниченко  назвав рішення Печерського райсуду «апогеєм кампанії з відбілювання Леоніда Кучми». На його думку, екс-президент України робить усе можливе, щоб уникнути відповідальності за скоєні злочини, а отже, «переводить стрілки на того, хто задокументував ці злочини, і прагне дискредитувати його як джерело інформації та свідка».

 

«Суд прийняв це рішення, - зазначив він, - хоча адвокати Леоніда Кучми, які подали позов про нібито незаконне закриття кримінальної справи проти мене, не є учасниками даного процесу, не є потерпілою стороною. Теоретично оскаржити цю справу міг би я або держава як потерпіла сторона в особі, скажімо, Генпрокуратури. Але ні я, ні Генпрокуратура цього не робили». Також він додав, що терміни про поновлення справи 2001 року «давно сплили»: «Оскаржити рішення Генпрокуратури можна було протягом семи днів, минуло ж відтоді вже кілька років. Отже, рішення Печерського суду є диким і абсурдним з точки зору закону, але воно є абсолютно логічним для кампанії відбілювання Леоніда Кучми».

 

На своєму сайті пан Мельниченко пише, що за його інформацією сім'я Кучми за відновлення проти нього справи заплатила $25 млн.

 

Нагадаємо, проти Миколи Мельниченка у 2001 та 2004 роках порушувалися кримінальні справи за підозрою в перевищенні службових повноважень, розголошенні державної таємниці, а також за фактом фальсифікації доказів. 1 березні 2005 року вони були закриті. У постанові генерального прокурора дії пана Мельниченка визнавалися такими, що були обумовлені гострою потребою (запобіганням вчиненню злочинів). 1 червня 2011 року Леонід Кучма звернувся до Генпрокуратури з проханням поновити справу проти Мельниченка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6345
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду