Майор Мельниченко проситься до Шустера

12 Квітня 2011
15812
12 Квітня 2011
19:43

Майор Мельниченко проситься до Шустера

15812
Майор Мельниченко проситься до Шустера

Колишній співробітник охорони президента майор Микола Мельниченко просить керівництво Національної телекомпанії України дати йому можливість висловитися на тему порушення кримінальної справи відносно Леоніда Кучми, у якій доказами проходять зроблені ним аудіозаписи розмов, що відбувалися в робочому кабінеті Кучми. Лист із таким проханням до гендиректора НТКУ Єгора Бенкендорфа, датований 8 квітня, він виклав на персональному сайті.

 

Микола Мельниченко нагадує, що однією з тем випуску «Шустер live» 25 березня була справа проти Кучми. «Мене під час прямого ефіру вище вказаної телепередачі неодноразово згадували запрошені на неї гості та деякі з них давали відносно мене та моїх вчинків такі коментарі, які, в тому числі, принижують мою честь, гідність та ділову репутацію як політика та завдали мені значної моральної шкоди», - пише він.

 

За словами майора Мельниченка, його на програму не запросили, а коли він особисто прибув під кінець ефіру до студії, ведучий Савік Шустер відмовив йому в наданні слова, «чим позбавив мене можливості висловити свою позицію відносно обговорюваної теми та надати свої власні коментарі та заперечення на заяви тих запрошених гостей, які робили їх відносно мене».

 

Автор листа звертає увагу Єгора Бенкендорфа на те, що НТКУ фінансується за рахунок коштів держбюджету, податки до якого, в тому числі, сплачує і Микола Мельниченко. Також він посилається на ст. 65 закону «Про телебачення і радіомовлення», яка дає право на відповідь особі, стосовно якої в програмі було поширено відомості, що не відповідають дійсності або порушують її права й інтереси.

 

Відтак Микола Мельниченко просить Єгора Бенкендорфа надати йому право коментарів та власного тлумачення обставин справи, яка була темою розгляду 25 березня, в найближчому прямому ефірі програми «Шустер live» «в достатньому часовому об'ємі».

 

Про результати розгляду листа та прийняте рішення Микола Мельниченко просить повідомити його та його адвоката Миколу Неділька.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15812
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду