КНМП вимагає негайного розслідування замаху на вбивство донецького журналіста

1 Серпня 2011
12398
1 Серпня 2011
12:46

КНМП вимагає негайного розслідування замаху на вбивство донецького журналіста

12398
КНМП вимагає негайного розслідування замаху на вбивство донецького журналіста

Київська незалежна медіа-профспілка вимагає негайного розслідування підпалу дверей квартири донецького журналіста Олексія Мацуки, яке КНМП розцінює як замах на вбивство.

 

Нагадаємо, 31 липня невідомі підпалили двері його квартири і заклали їх мішками. Олексія Мацуки на той час не було вдома, тому він не постраждав.

 

«Олексій відомий тим, що зняв і виклав в інтернет (зйомку) надзвичайно дороге авто колишнього донецького губернатора, а нині міністра ЖКГ Анатолія Близнюка після того, як він закликав мешканців Донеччини зібрати кошти на ремонт доріг області. Журналіст висвітлював інші, незручні для багатьох можновладців теми», - зазначають у профспілці.

 

На думку КНМП, «замах на життя журналіста став наслідком дивної позиції влади, яка вдає, що в державі не існує проблем зі свободою слова».

 

Президент Віктор Янукович пропонує надавати конкретні приклади порушень прав журналістів. «Якщо ж йому такі докази надають, то він, як правило, на них не реагує, - йдеться в заяві КНМП. - Жоден з порушників прав журналістів не був покараний. А колишній народний депутат Олег Калашников, який застосував силу по відношенню до групи телеканалу СТБ, перебуває в лавах Партії регіонів і організовує її мітингову діяльність».

 

Профспілка попереджає: якщо така політика не зміниться, то свавілля проти журналістів триватиме і далі, а відповідальність за це ляже на владу, в першу чергу - на президента країни Віктора Януковича.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12398
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду