Міліція порушила кримінальну справу за фактом підпалу квартири донецького журналіста

1 Серпня 2011
11931
1 Серпня 2011
13:03

Міліція порушила кримінальну справу за фактом підпалу квартири донецького журналіста

11931
Міліція порушила кримінальну справу за фактом підпалу квартири донецького журналіста

За фактом підпалу дверей квартири головного редактора інтернет-газети «Новини Донеччини» Олексія Мацуки порушена кримінальна справа. Про це повідомляє прес-служба Донецького міського управління ГУ МВС України в Донецькій області.

 

Кримінальна справа порушена за статтею «Хуліганство» (ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України). Наразі проводиться розслідування.

 

Нагадаємо, 31 липня невідомі підпалили двері квартири Олексія Мацуки і заклали їх мішками. Олексія Мацуки на той час не було вдома, тому він не постраждав. Сам журналіст пов'язує цей підпал із журналістською діяльністю, але наразі нікого конкретно не підозрює.

 

«Самого журналіста в будинку не було, дим помітили сусіди, які й викликали міліцію і пожежників. У ході огляду місця події оперативники виявили сліди горіння на металевих дверях, а при вході в під'їзд - обгорілу пластикову пляшку і похоронний вінок з написом «Олексію Віталійовичу від скорботних друзів і подруг», - йдеться у повідомленні прес-служби Донецького МУ ГУ МВС України в Донецькій області.

 

Київська незалежна медіа-профспілка розцінює підпал як замах на вбивство та вимагає негайного розслідування справи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11931
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду