Рабинович підтримав Табачника в його думці про «журналістів-холуїв»

28 Липня 2011
17577
28 Липня 2011
18:38

Рабинович підтримав Табачника в його думці про «журналістів-холуїв»

17577
Рабинович підтримав Табачника в його думці про «журналістів-холуїв»

Віце-президент Європейського єврейського Союзу (EJU) Вадим Рабинович вважає, що народний депутат України Ян Табачник, який назвав 85% журналістів «холуями», «ще "завищив відсоток" чесної преси», повідомляє УНІАН з посиланням на Mignews.

 

Таку заяву Вадим Рабинович зробив на зустрічі з журналістами в Брюсселі 27 липня, відповідаючи на запитання про те, як він ставиться до того, що один з активних членів єврейської організації Ян Табачник нещодавно говорив про журналістів як про «холуїв».

 

«Ян Петрович Табачник - чесна, правдива людина. Багато нинішніх вважали за краще сидіти в різних човнах, а ось Ян Петрович завжди "сидів у човні" Януковича. Він сказав чесні і правдиві слова, що йдуть із серця. І нікого не хотів образити», - сказав пан Рабинович.

 

Він вважає, що вислів Яна Табачника «треба було розглядати через іншу призму. Якщо ви подивитеся на стан сьогоднішньої української преси, то ви навряд чи знайдете більше 10 чоловік на 100, які пишуть чесно і незаангажовано. І якщо подивитися - ці слова Яна Табачника були реверансом у бік преси, він ще "завищив відсоток" чесної преси...».

 

На думку пана Рабиновича, депутат-регіонал Табачник «уболіває за країну, хоче, щоб журналісти писали відкрито, чесно, незаангажовано. Треба ображатися не на нього, а на нинішнє становище преси, на моральний рівень сьогоднішніх мас-медіа».

 

Нагадаємо, в ефірі своєї програми «Честь имею пригласить» на телеканалі КРТ 9 квітня 2011 року Ян Табачник назвав журналістів «холуями»: «Это холуи, которые обслуживают своих хозяев. Я это прекрасно знаю. 85% журналистов в этой стране занимаются этим».

 

За це голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко закликав колег оголосити бойкот Яну Табачнику. А рух «Стоп цензурі» вимагав вибачень. У відповідь Ян Табачник заявив, що «холуї» - це його особиста оцінка журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17577
Коментарі
1
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Влад
4655 дн. тому
Какой чюдовіщьний цинізьм...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду