Герман – за декларування видатків журналістів (+ ВІДЕО)

9 Квітня 2011
23663
9 Квітня 2011
20:49

Герман – за декларування видатків журналістів (+ ВІДЕО)

23663
Герман  –  за декларування видатків журналістів (+ ВІДЕО)
Радник президента Ганна Герман вважає, що в Україні треба запровадити обов’язкове декларування видатків для всіх журналістів. Про це керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації президента сказала в ефірі програми «Честь имею пригласить» телеканалу КРТ сьогодні, 9 квітня 2011 року.
Після тез про здобутки нової влади, ведучий, депутат Партії регіонів, Ян Табачник запитав гостю:
«На сегодняшний день работают СМИ. СМИ работают, как хотят. При том, они начинают спекулировать на свободе слова, на ущемлении свободы слова в Украине, на ущемлении демократии. Если это зажим слова, вот хорошо: сколько изданий, телеканалов, издательств, радиостанций в Украине закрыто? Ноль. Сколько журналистов лишились работы по политическим мотивам? Ноль! А теперь зайдем с обратной стороны. Сколько телеканалов можем назвать рупором власти? Ноль. На каком канале вы не увидите представителей оппозиции? Ноль. Оппозиция с утра до вечера на всех главных кнопках страны поливает власть грязью. И это называется зажим слова?»
«Ян Петрович, знаєте, англійці кажуть: "take it easy – давайте приймайти це легко", – відповіла Ганна Герман. – Я це пережила вже.. Я жила у Варшаві, коли Польща проходила той самий шлях. І були такі самі речі із свободою слова і журналістами. Яким шляхом пішла Польща? Польща теж ввела декларацію на видатки не тільки для політиків, що треба зробити в Україні, а й для журналістів. Для журналістів була і люстрація, що треба вводити і для політиків, і  для журналістів так само була декларація видатків. І тоді було видно, чому журналіст, який їздить на дуже дорогій машині, не повинен декларувати і пояснювати, звідки вона в нього, а політик –  має? Себто, треба йти тим шляхом, free and transparent process. Тільки такий процес – відкритий і прозорий і для політиків, і для журналістів навчить нас згодом, що відповідати треба за все».
 
 
Також Ганна Герман висловила обурення стосовно нібито упередженого ставлення до нової влади організації Freedom House, котра в січні понизила Україну в рейтингу свобод. На думку Герман, звинувачення в тиску на свободу слова безпідставні: 
«Саме президент Янукович підписав закон і багато зробив для того, щоб в Україні вперше за 20 років був прийнятий закон про доступ до публічної інформації Цей закон гарантує повну прозорість кожного кроку державного чиновника, політика і самого президента. За 20 років жодний президент на це не зважився. Саме Віктор Янукович, і про це пише Андрій Коротницький, директор  Freedom House, яка знизила нам рейтинг, став ініціатором створення в Україні громадського телебачення. Законодавча база, яку Гуманітарна рада при президентові України розробила, зараз знаходиться у Кабміні, і справа стоїть лише за маленьким – Міністерство фінансів повинно дати свої рекомендації стосовно фінансування каналу, остаточно вирішити. Себто, я називаю лише три речі. "Шустер live", де повна свобода, де 65% ефірного часу віддають опозиції, а 35% – владі, на Першому державному каналі, що було неможливо при минулій владі! Закон про доступ до публічної інформації Янукович підписує, громадське телебачення Янукович ініціює і робить реальні кроки для його впровадження, а нам знижують рейтинг».
У відповідь Ян Табачник назвав журналістів «холуями»: «Это холуи, которые обслуживают своих хозяев. Я это прекрасно знаю. 85% журналистов в этой стране занимаются этим». У свою чергу, пані Герман закликала Табачника до розуміння: «Я розумію ваше обурення, але ми маємо бути добрими, Яне Петровичу. Бо ми – влада».
Нагадаємо, цього року Україну виключили з категорії вільних країн у рейтингу американської неурядової організації Freedom House. Згідно зі щорічним рейтингом демократичних прав та громадянських свобод, Україну віднесено до категорії «частково вільних країн». У 2009 році Freedom House відносив Україну до «вільних» країн.
«Репортери без кордонів» понизили позицію України в рейтингу свободи слова на 42 пункти.
Президент Віктор Янукович під час телепроекту «Пряма розмова з країною» 25 лютого заявив, що потрібно реагувати на оцінки Freedom House, «Репортерів без кордонів» та інших міжнародних неурядових організацій. «Це сигнал для органів влади для того, щоб зреагувати на ті недоліки, які є. І ми повинні завжди реагувати», - сказав він у відповідь на запитання Андрія Данилевича з ТРК «Україна». І додав, що влада повинна бути самокритичною і не будувати свою роботу на образах на несправедливі оцінки. «Якщо треба дійти до людини, у тому числі й до рейтингових установ, з ними треба працювати: роз'яснювати, давати приклади. Якщо вони в чомусь несправедливі, помилилися - у чому причина? Не вистачало інформації, однобічно подається інформація? Давайте ми попрацюємо, щоб вона не однобічно подавалася», - сказав президент.
 
«Детектор медіа»
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23663
Читайте також
07.05.2011 11:48
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
9 587
13.04.2011 10:48
Діана Дуцик, «Главред»
1 076
12.04.2011 08:20
Богдан Кутєпов
, Світлана Остапа
14 730
11.04.2011 21:35
Ганна Герман, для «Української правди»
29 051
11.04.2011 19:18
Отар Довженко, для «Українська правди»
6 168
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гость
4765 дн. тому
Да не вопрос.Тогда пусть декларируют доходы судьи, менты, прокуроры, врачи. По логике Анны Герман.
Lingun
4765 дн. тому
Я розумію, чому журналісти так сильно критикують нинішню владу, тому що вона їм, не дає гроші, щоб ті писали про них улесливі слова. А от минула влада навпаки їм платила гроші за хороші слова та статті про їхню владу. Це правда. Проходячи три роки тому, практику в ВРУ, я мав можливість за цим спостерігати, коли на 3 поверсі, один із депутатів теперішньої опозиції передавав деяким журналістам гроші. Я не думаю, що він у них позичав))). Тому я зробив для себе висновок, що всі журналісти продажні та брехливі особи. Особливо в теперішній час. Тому, я тільки за те, щоб вони декларували своє майно та свої заробітки. І я не здивуюся тому, коли їхні статки будуть порівнюватися зі статками народних депутатів.
Ігор
4765 дн. тому
Табачник виявився обмеженим і цинічним. "Спекулируют на свободе слова" Хіба це не функція журналіста у демократичному сууспільстві - роздувати проблему, хай навіть вона ще не виглядає аж так загрозливо? Але сміх у тому, він сам цією свободою користується як ведучий. це все одно, що почути від жирного гурмана: не спекулюйте на проблемі недоїдання!
Боорчу
4766 дн. тому
Табачник {CENSORED}. Просто жирная {CENSORED}. Про что тут ещё говорить?
atos
4766 дн. тому
Ян Табачник это ЛИЧНОСТЬ! Он ничего у вас ,богом обиженных, не украл. Его мастерство в искусстве приносит ему не плохие доходы. Молодая жена ,уважение в обществе, множество его почитателей как в стране ,так и за рубежом, дают ему право жить так как ему хочется. Я с удовольствием смотрю его "Честь имею".Собирается цвет общества,дорогие наряды,красивые женщины,прекрасные концерты. Нельзя же все время смотреть "Верку Сердючку" с ее придурковатой мамой,или бездарных "Кроликов" и им подобное искусство. Полностью соглашаюсь с тем , что в политике ему делать нечего,кроме вреда для ПР --ничего он он не добавит. Парламенту от него польза,как от козла молока. Об этом надо говорить,а не обвинять в воровстве или других преступлениях.
boss
4766 дн. тому
Да, тут клиника Павлова отдыхает! Табачник наверное не знает , что не все журналисты получают зарплату из бюджета , и могут послать и его и пани Герман по коридору Верховной Рады за законом про майно чиновников - кровосись . Это как же нужно было на баяне наяривать , чтобы такую денежку заработать.А еще говорят у нас лабухи мало зарабатывают... Один корпоратив в администрации Гаранта , или в буфете Рады ..., и фсе в школаде.
l
4766 дн. тому
пару цю, щонайменше - в дьоготь і пір'я, на тачку та прямо на звалище
tv-on
4766 дн. тому
Злодюг, котрі мають нахабство кричати "Дєржи вора!", - треба як мінімум стріляти. Ще кращий варіант - на палю - аби довше мучилися! Ніщо інше цю країну не врятує!!!
s_brun
4766 дн. тому
Після такого виступу Герман і Кабачнику також потрібно оголосити такий же бойкот, як і Чечетову, щоб наступного разу спершу думали, а потім говорили
Холуй 86%
4767 дн. тому
Говорите честь имеете подмурочник вы наш дорогой. Да что такое эти Табачники, Леночки Бонда ренки, Шувалоовы ? Что они себе позволяют эти баблистые понтовщики? Мало земельки ян Петрович награбастал - хамством балы у власти косишь? Черновцам как и Донецку стыдно. Табачник табачнику два сапога пара. Может бы извинится за дурость на старости лет сказаную
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду