detector.media
22.07.2011 17:10
Документальний цикл Портникова «Журналіст і Незалежність» стартує на ТВі на початку серпня
20 портретів людей, причетних до проголошення Незалежності

Авторська програма Віталія Портникова на ТВі, присвячена Дню Незалежності, має робочу назву «Журналіст і Незалежність» і стартує на початку серпня. Про це «Детектор медіа» розповів сам журналіст і ведучий.

 

За його словами, це буде цикл з 20 програм, які можна назвати «аналітичними замальовками, аналітичними спогадами» людей, які були безпосередньо причетними до проголошення Незалежності.

 

Зокрема, героями документальних замальовок стануть Леонід Кравчук, колишні перші секретарі ЦК КПУ Володимир Івашко і Станіслав Гуренко, перший і останній президент Радянського Союзу Михайло Горбачов, перший президент Росії Борис Єльцин, перший голова парламенту незалежної Литви Вітаутас Ла́ндсберґіс, президент відновленої Литовської Республіки Альгірдас Бразаускас, голова народного руху України В'ячеслав Чорновіл - загалом 20 портретів.

 

«Одні з цих людей, про яких вестиметься мова, були захисниками цієї ідеї (Незалежності. - ТК), інші підключилися уже в ході розвитку політичної ситуації в колишньому Радянському Союзі, треті - залишалися її запеклими опонентами, однак всі вони так чи інакше є безпосередніми учасниками того історичного процесу. Це три такі категорії людей», - розповідає пан Портников.

 

Віталій Портников виступатиме у проекті як оповідач. За його словами, у нього є можливість розповідати про цих особистостей з власного досвіду, а не з енциклопедій чи статей у пресі: «У циклі немає таких людей, які були би мені незнайомі».

 

Сюжети матимуть свій відеоряд, кожна розповідь буде розбавлена живими картинками й архівними матеріалами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY