detector.media
22.07.2011 16:44
Перший канал готує до Дня Незалежності документальні фільми «Межа свободи» і «7,300 днів»

Перший національний готує до Дня Незалежності кілька спецпроектів. Один з них - «Межа свободи» - готує творчо-виробниче об'єднання художніх та публіцистичних фільмів Національної телекомпанії України під керівництвом режисера (а також автора і ведучого) Марка Греся. Про це «Детектор медіа» повідомили в НТКУ.

 

Як розповів у коментарях ТК Марк Гресь, лейтмотив цієї стрічки - нинішнє розуміння свободи всіх відрізків населення. За його словами, «Межа свободи» - це «великий синхрон», де майже відсутній закадровий текст. Автор і ведучий намагається через різних героїв - звичайних людей - розібратися і усвідомити поняття свободи.

 

Жанр фільму «Межа свободи», за словами режисера, і досі не визначений.

 

Наразі фільм перебуває на етапі збору інформації та матеріалів з відряджень.

 

Також НТКУ готує документальний фільм «7,300 днів», в основу якого буде покладена розповідь про найважливіші події та найяскравіші особистості 1990-2011 років з широким застосуванням архівних та натурних зйомок, а також коментарів перших осіб держави, відомих українців, безпосередніх учасників подій та, знову ж таки, звичайних громадян країни.

 

Заплановано зробити дві версії стрічки: повна версія для української аудиторії буде передана іноземним спеціалістам для створення скороченого варіанту, адаптованого до сприйняття іноземною аудиторією (хронометраж 15-20 хвилин). Цю версію пропонуватимуть телеканалам у різних країнах через систему міжнародного обміну новин у рамках Європейської мовної спілки (European Broadcasting Union).

 

Нагадаємо, ще Перший національний до 20-ї річниці Незалежності України покаже зразки української кінокласики, надані Національною кіностудією художніх фільмів імені Олександра Довженка, а також запустить у рамках цього проекту окрему програму про кіно, ведучим якої стане Сергій Неретін. Показ стрічок стартує з 1 серпня й орієнтовано триватиме два місяці.

 

Також на другу половину серпня 2011 року заплановано показ спеціальних випусків суспільно-політичного ток-шоу «Про головне».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY