Неретін вестиме на Першому проект про кіно до Дня Незалежності

7 Липня 2011
20472
7 Липня 2011
13:45

Неретін вестиме на Першому проект про кіно до Дня Незалежності

20472
Неретін вестиме на Першому проект про кіно до Дня Незалежності

Перший національний телеканал до 20-ї річниці Незалежності України покаже зразки української кінокласики, надані Національною кіностудією художніх фільмів імені Олександра Довженка за сприяння Міністерства культури України, а також запустить у рамках цього проекту окрему програму про кіно. Про це повідомив генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф на прес-конференції 7 липня.

 

За словами пана Бенкендорфа, показ стрічок стартує з 1 серпня й орієнтовано триватиме два місяці (серпень-вересень).

 

Планується, що фільми транслюватимуть щодня з понеділка по четвер, передбачається загалом до показу близько 60 картин. Які саме стрічки показуватиме НТКУ, генеральний директор поки що не уточнює.

 

Окрім того, в рамках проекту стартує окрема програма, що виходитиме перед кожним показом, у якій актори, режисери або кінокритики презентуватимуть той чи інший фільм.

 

Як розповів «Телекритиці» Єгор Бенкендорф, ведучим програми буде керівник відділу редакторів редакції соціально-публіцистичних проектів Сергій Неретін.

 

За словами заступника генерального директора з інформаційного і суспільно-політичного мовлення Олександра Пантелеймонова, у першій частині цього проекту планується представити близько 22-24 осіб.

 

«Перед кожним фільмом буде записуватися невелика його презентація від актора, режисера або кінокритика. Так як мета полягає не тільки в тому, щоб популяризувати фільм, а й в цілому представити український кінематограф. Справа в тому, що в деякі фільми ми можемо запросити режисера, наприклад Григорія Кохана, але якщо ми показуватимемо фільм Гната Юри, то в такому разі запрошуватимемо якогось кінокритика або відомих діячів культури», - говорить пан Пантелеймонов.

 

«Ми розпочинаємо цю акцію для того, щоб молоде покоління бачило, що в Україні є кінематограф, що у нас є великий потенціал… Це стрічки таких режисерів як Володимир Довгань, Карен Геворкян, Григорій Кохан, Віктор Іванов, Микола Іллєнко, Микола Мащенко. Це ті режисери, які разом з Довженком та Параджановим здобували світову славу українському кінематографу. В цих фільмах глядач зможе побачити таких відомих акторів як Армен Джигарханян, Богдан Ступка, Микола Караченцов, Леонід Ярмольник, Лев Дуров та інших. Ми запрошуємо всіх на перегляд цих картин на Першому Національному», - розповів міністр культури і туризму України Михайло Кулиняк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20472
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
джокер
4676 дн. тому
Очкень удачный выбор.Хороший ведущий достойный крутого телеканала
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду