Суд арештував майно і рахунки «Вечірнього Києва» й «Української столиці»

11 Липня 2011
17137
11 Липня 2011
12:25

Суд арештував майно і рахунки «Вечірнього Києва» й «Української столиці»

17137
За позовами журналістів про стягнення заборгованості на суму близько 150 тис. грн
Суд арештував майно і рахунки «Вечірнього Києва» й «Української столиці»

Державна виконавча служба арештувала майно і рахунки муніципальних газет Київради «Вечірній Київ» та «Українська столиця». Про це пише liga.net.

 

За інформацією адвоката Анастасії Москаленко, це відбулося в рамках виконання рішення Шевченківського районного суду міста Києва за позовами журналістів Дмитра Дубенського і Тамари Давиденко до газет «Вечірній Київ» і «Українська столиця» про стягнення заборгованості на загальну суму близько 150 тис. гривень (NN судових справ 9025/10, 9026/10, 2-11363/10).

 

«На виконання рішення Шевченківського суду державний виконавець постановив арештувати майно і рахунки "Вечірнього Києва", зокрема були арештовані всі автомобілі цих муніципальних ЗМІ», - говорить Анастасія Москаленко.

 

Як зазначила адвокат, виконання рішення суду відповідно до українського законодавства є обов'язковим на території України, а за невиконання його винуватці можуть понести кримінальну відповідальність. Юрист нагадала, що згідно з даними, опублікованими на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА), виконувачем обов'язків головного редактора «Вечірнього Києва» є Роман Костриця, а газети «Українська столиця» - Петро Щербина.

 

Нагадаємо, у травні головний редактор київської муніципальної газети «Хрещатик» Денис Жарких заявив про спроби встановлення системної цензури у виданні з боку Київміськдержадмінстрації. У тиску на газету він звинуватив начальника управління преси та інформації КМДА Оксану Збітнєву.

 

Як писала ТК, депутати Київської міської ради планують реорганізувати комунальні засоби масової інформації та оголосити конкурс на заміщення вакантних посад керівників цих ЗМІ. Щодо друкованих комунальних ЗМІ проект рішення передбачає реорганізувати КП «Редакція газети "Вечірінй Київ"» та КП Київської міської ради «Редакція газети "Українська столиця"» шляхом приєднання їх до КП «Редакція газети Київської міської ради "Хрещатик"».

 

ТК намагається взяти коментар щодо арешту майна і рахунків муніципальних газет в Оксани Збітнєвої.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17137
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду