Редакція газети «Хрещатик» заявляє про провокації з боку головного редактора

23 Травня 2011
17942
23 Травня 2011
17:33

Редакція газети «Хрещатик» заявляє про провокації з боку головного редактора

17942
Колектив не уповноважував Дениса Жаркіх робити заяви про акти непокори
Редакція газети «Хрещатик» заявляє про провокації з боку головного редактора

Колектив газети «Хрещатик» заперечує заяву про спробу встановлення системної цензури і стверджує, що не уповноважував в.о. головного редактора Дениса Жаркіх виступати з такою заявою. Про це йдеться на сайті «Хрещатика».

 

«Сьогодні головний редактор газети "Хрещатик" Денис Жаркіх оприлюднив заяву від імені редакції, в якому йшлося про спробу встановити системну цензуру з боку управління преси та інформації КМДА та про підготовку акту непокори. Доводимо до відома громадськості, що колектив "Хрещатика" не уповноважував Дениса Жаркіх виступати з такою заявою. Більше того, змушені заявити, що воно не відповідає дійсності», - йдеться у заяві редакції.

 

У ній також зазначається, що за останній рік, після того як з комунальних ЗМІ пішов радник мера Леоніда Чернівецького Казбек Бектурсунов, ситуація зі свободою слова у виданні значно покращилася. «І Денис Жаркіх, який кілька років мовчазно зносив грубий тиск на журналістів, прикривав несправедливі звільнення співробітників, не може цього не знати. На жаль, Денис Жаркіх не пояснив колективу, що стало причиною появи такої резонансної заяви. Але, в будь-якому випадку, редакція "Хрещатика" не хоче бути втягнутою в конфлікт, цілей і причин якого не розуміє», - заявляють у «Хрещатику».

 

Нагадаємо, 23 травня на адресу ТК надійшов лист про спробу встановлення системної цензури у редакції столичної муніципальної газети «Хрещатик». У тискові на газету звинувачували начальника управління преси та інформації Київської міської державної адміністрації Оксану Збітнєву. Вона не коментує звинувачення, натомість говорить про системну реорганізацію комунальних ЗМІ.

 

Колектив редакції закликає в.о. головного редактора Дениса Жаркіх і керівника профільного управління КМДА вирішувати всі спірні питання в спокійній робочій обстановці, не ставлячи в незручне становище ні себе, ні своїх підлеглих.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17942
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Адольф
4724 дн. тому
Весь сонм казбековських керівничіків буде відгрібати. Ха-ха-ха. Це тільки початок.
OBI-Consulting.eu
4725 дн. тому
http://www.slideshare.net/eu4ukr/communication-redo-ukraine-government-2006 and http://businessintelligenceukraine.blogspot.com/2010/06/public-expertise-reccomendations-kyiv.html and http://businessintelligenceukraine.blogspot.com/2010/04/public-expertise-case-list-kyiv.html
pravdorub
4726 дн. тому
Как, никто не знает. Этот человек уже работает в редакции.
ой-ой)
4726 дн. тому
А я верю Жарких) кто там на его место уже нацелился?))))
Геть Жарких!!!
4726 дн. тому
С сайта "Хрещатик" исчезли новости про провокации Жарких. Как стало известно, главред сменил все пароли и ограничил доступ в интернет своим сотрудникам. Такими методам даже славноизвестный Казбек не пользовался!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду