Київрада вирішила розібратися з «Хрещатиком»

25 Травня 2011
19925
25 Травня 2011
17:47

Київрада вирішила розібратися з «Хрещатиком»

19925
Київрада вирішила розібратися з «Хрещатиком»

Київська міська рада доручила двом постійним депутатським комісіям (з питань культури і туризму та з питань місцевого самоврядування, регіональних, міжнародних зв'язків та інформаційної політики) розібратися із ситуацією, яка склалася в газеті «Хрещатик». Про це ТК повідомив депутат Київради Олександр Бригинець.

 

Таке рішення Київрада ухвалила у відповідь на прохання пана Бригинця утворити спеціальну тимчасову комісію з цього питання.

 

«Я запропонував з голосу утворити спеціальну тимчасову комісію, але рада вирішила піти іншим шляхом. Вона доручила комісіям з питань культури і туризму та місцевого самоврядування, регіональних, міжнародних зв'язків та інформаційної політики розібратися у ситуації. А заступнику глави міськдержадміністрації Олександру Пузанову - надати нам всі необхідні документи», - сказав пан Бригинець.

 

Нагадаємо, 23 травня на адресу ТК надійшов лист про спробу встановлення системної цензури у редакції столичної муніципальної газети «Хрещатик». У тискові на газету звинуватили начальника управління преси та інформації Київської міської державної адміністрації Оксану Збітнєву. Вона не коментувала звинувачення, натомість сказала про системну реорганізацію комунальних ЗМІ.

 

Згодом на сайті «Хрещатика» з'явилося повідомлення, у якому колектив заперечив спробу встановлення системної цензури і стверджував, що не уповноважував Дениса Жаркіх виступати з такою заявою.

 

Нині це повідомлення із сайту «Хрещатика» зникло. Денис Жаркіх спростував заяву із сайту «Хрещатика».

 

Як писала ТК, фракція Київради «Удар» назвала заяви про цензуру в «Хрещатику» смішними.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19925
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
pravdorub
4724 дн. тому
Бригинец хочет Жарких оставить на месте. Он реально его тянет. Странно, к чему бы это? Но ведь можно и переборщить с мазой, Дене придёться всё равно отвечать по закону - а это факт.
Бектурсунов
4724 дн. тому
Вот не надо все на Бектурсунова - Жарких подписи ставил на документах явно не за спасибо.
Михайло
4724 дн. тому
Думаю, комиссии ждет много интересного в бухгалтерии газеты - после того как там 5 лет хозяйничал педофил Бектурсунов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду