Табачник не захотів відповідати на запитання СТБ

6 Липня 2011
21739
6 Липня 2011
15:27

Табачник не захотів відповідати на запитання СТБ

21739
Мовляв, СТБ перекручує його слова, а дивляться його менше, ніж «Інтер»
Табачник не захотів відповідати на запитання СТБ

Міністр освіти та науки Дмитро Табачник під час брифінгу 6 липня в клубі Кабміну відмовився відповісти на запитання кореспондента програми «Вікна новини» (СТБ), Наталки Соколенко про зовнішнє тестування. Причина - канал нібито перекручує його слова.

 

Зокрема, на запитання кореспондента СТБ, чи дійсно було мало охочих здавати тест ЗНО з російської мови (про що зазначали громадські організації), пан міністр відповів: «Щоб я не коментував, СТБ викладе зовсім інше, тому - дякую сердечно за запитання».

 

На зауваження про те, що це порушення прав глядачів, оскільки на запитання кореспондентів «Інтера» Табачник відповідає, а на питання СТБ - не хоче, він зазначив: «Це не порушення ваших прав, я не зовобов\'язаний коментувати неправдиву інформацію». Табачник висловив ще один аргумент не на користь СТБ: цей телеканал дивиться менше глядачів, ніж «Інтер».

 

Кореспондент СТБ все ж наполягала, щоб міністр повідомив, чи співпали очікування міністерства з кількістю заявок на тест з російської мови.

 

«Не було ніяких очікувань! - відповів Дмитро Табачник. - Була вільна позиція.  Хочете - вчіть іспанську мову, хочете - вчіть російську. Хочете - дивіться "Інтер", хочете - щось інше. На щастя, «Інтер» дивляться набагато більше».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21739
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду