Табачник не задоволений журналістською освітою в Україні

31 Травня 2011
6811
31 Травня 2011
13:26

Табачник не задоволений журналістською освітою в Україні

6811
Табачник не задоволений журналістською освітою в Україні

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вважає, що нині якість освіти в багатьох вишах є незадовільною, зокрема при підготовці журналістів. Про це він сказав в інтерв'ю «Инвестгазете».

 

«Підготовка журналістів навіть у таких провідних навчальних центрах, як КНУ ім. Шевченка і Львівський університет ім. Івана Франко, перебуває на низькому рівні - вони вчать якоїсь абстрактної журналістики, без конкретної прив'язки», - сказав міністр.

 

Пан Табачник погодився з реплікою журналістки про те, що редакції ЗМІ воліють не брати на роботу випускників журналістських факультетів, оскільки вони практично не вміють писати, і навів свій приклад: «Нещодавно ми спілкувалися з відомим роботодавцем у медіасфері, президентом медіахолдингу УМХ Борисом Ложкіним. Він навів цікавий приклад: розповів, що запросив на стажування у ряд своїх газет півтора десятки студентів старших курсів. Дві третини з них навчалися в Інституті журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка, ще третина - у приватному університеті. Виявилося, що за результатами практики жодне з видань не змогло запропонувати роботу жодному з 12 студентів КНУ, зате з практикантів маленького приватного вишу понад половина підійшли за кваліфікацією й отримали такі запрошення».

 

Також в інтерв'ю Дмитро Табачник висловив думку, що для забезпечення освітніх потреб населення України достатньо 90 вищих навчальних закладів, а не 900.

 

Як розповідав в інтерв'ю MediaSapiens голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий, в Україні 71 вищий навчальний заклад має ліцензію на випуск журналістів. За інформацією ОБСЄ, щороку в нашій країні за спеціальністю «Журналістика» випускаються 10 300 осіб.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6811
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Darkaр
4734 дн. тому
Спасибо за чудесное поздравление с Днем журналиста!6 июня скоро!Гаплык Димуле полковнику ряженому, после наезда на журналистов. Если соберуться под банковой Могилянка, Киевский и Львовский университеты, то ему и москва не поможет, янек дастк под зад !!!!
Рф
4734 дн. тому
Дурака - видно издалека. Табачник мстит за то, что не стал журналистом: отказался и Москаленко, и Здоровега от такого прохиндея. Табачник позор Украины
не журналіст
4734 дн. тому
Гітлер не міг навіть мріяти про такі реформи, які здійснює Табачнік. Скоротити вдесятеро кількість вузів, скоротити навчання в середній школі, вивчати замість світової літератури російську (про яку, за винятком кількох письменників позаминулого століття у світі нічого не знають), замість української мови - російсько-даунбосяцьку феню. Замість журналістів готувати прислугу для анальних ригів. Якщо цей покидьок залишиться на своїй посаді, Україні кінець. А з нею і мародерській окупаційній владі, що рубає гілку, на якій сама сидить.
port_777
4734 дн. тому
У 1982 році у КДУ, на очному було 50, на вечірньому 25 і заочному 100, на рік. Ще Львівський Поліграф готував журналістів (не знаю кількох). Конкурс був 25 осіб на місце. ДЕСЯТЬ ТИСЯЧ БЛОГЕРІВ, ДЖИНСЯТНИКІВ І МАЙБУТНІХ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ (ЗАБУВ ДРУЖИН ОЛІГАРХІВ І ПОДРУГ ПРЕЗИДЕНТІВ). Смішно...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду