Табачник не вважає вимогу не запрошувати на «Шустер live» своїх опонентів цензурою і чорними списками

1 Липня 2011
15769
1 Липня 2011
23:49

Табачник не вважає вимогу не запрошувати на «Шустер live» своїх опонентів цензурою і чорними списками

15769
Анонсованих раніше в якості учасників програми Володимира Яворівського і Лесі Оробець у студії не було
Табачник не вважає вимогу не запрошувати на «Шустер live» своїх опонентів цензурою і чорними списками

Під час ток-шоу «Шустер live» в ефірі Першого національного сьогодні, 1 липня, радник Юлії Тимошенко Олег Медведєв звинуватив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника у тому, що на його вимогу у випуску програми взяли участь не всі попередньо запрошені гості.

 

Зокрема, він назвав прізвище опонента міністра, депутата від БЮТ Володимира Яворівського. Також Олег Медведєв нагадав Савіку Шустеру, що після переходу ток-шоу на Перший національний до студії не запрошують екс-прем`єр міністра Юлію Тимошенко. «Це ви все собі розповідаєте?», - поцікавився у пана Медведєва ведучий і передав слово Дмитру Табачнику.

 

Звинувачення у чорних списках та цензурі міністр назвав безпідставими. «Ми дискутували багато разів з паном Яворівським, і його перебування (у студії. - ТК) в дискутабельному форматі стало хронікою будь-якої програми», - сказав Дмитро Табачник.

 

Раніше, о 20.09, прес-служба Володимира Яворівського поширила наступне повідомлення:

 

«Сьогодні, 1 липня, народний депутат від «БЮТ-«Батьківщина» Володимир Яворівський повинен був взяти участь у програмі "Шустер live", у частині "Уроки Табачника", де особисто буде присутній Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

 

Близько 19.00 до Володимира Яворівського зателефонував гостьовий редактор програми "Шустер live" і попросив опозиційного депутата не приходити на програму. Свій вчинок пояснив тим, що міністр Дмитро Табачник відмовляється брати участь у програмі, якщо на ній буде присутній Володимир Яворівський». 

 

Також до участі у ток-шоу було запрошено ще одну опонентку пана Табачника народного депутата (НУНС) Лесю Оробець. У своєму блозі депутат зазначила, що про скасування її участі в програмі стало відомо за півтори години до початку ефіру:

 

«Зі студії подзвонили, вибачалися і повідомили, що Табачник оголосив умовою власної участі в "Шустер live" відсутність у студії двох експертів - мене і Володимира Яворівського, також попередньо запрошеного. 

 

Позицію представників програми я розумію добре. Їм важливіше побачити в студії Табачника і поставити йому запитання, навіть якщо він не готовий до професійної дискусії. У цьому разі звичайно вибір - на користь чиновника».

 

Нагадаємо, однією з тем випуску «Шустер live» 1 липня стали уроки Табачника.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15769
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вит
4702 дн. тому
Яворивский - не оппонент, а скандалист и склочник: он кричит, захлебывается и манипулирует фактами (мягко выражаясь). Этот вечный приспособленец не может претендовать на звание морального авторитета. И чем больше Табачник на него давит интеллектом, тем больше он верещит. А это напрягает. Дайте, наконец, Табачника послушать без злых шавок.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду