detector.media
01.07.2011 23:49
Табачник не вважає вимогу не запрошувати на «Шустер live» своїх опонентів цензурою і чорними списками
Анонсованих раніше в якості учасників програми Володимира Яворівського і Лесі Оробець у студії не було

Під час ток-шоу «Шустер live» в ефірі Першого національного сьогодні, 1 липня, радник Юлії Тимошенко Олег Медведєв звинуватив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника у тому, що на його вимогу у випуску програми взяли участь не всі попередньо запрошені гості.

 

Зокрема, він назвав прізвище опонента міністра, депутата від БЮТ Володимира Яворівського. Також Олег Медведєв нагадав Савіку Шустеру, що після переходу ток-шоу на Перший національний до студії не запрошують екс-прем`єр міністра Юлію Тимошенко. «Це ви все собі розповідаєте?», - поцікавився у пана Медведєва ведучий і передав слово Дмитру Табачнику.

 

Звинувачення у чорних списках та цензурі міністр назвав безпідставими. «Ми дискутували багато разів з паном Яворівським, і його перебування (у студії. - ТК) в дискутабельному форматі стало хронікою будь-якої програми», - сказав Дмитро Табачник.

 

Раніше, о 20.09, прес-служба Володимира Яворівського поширила наступне повідомлення:

 

«Сьогодні, 1 липня, народний депутат від «БЮТ-«Батьківщина» Володимир Яворівський повинен був взяти участь у програмі "Шустер live", у частині "Уроки Табачника", де особисто буде присутній Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

 

Близько 19.00 до Володимира Яворівського зателефонував гостьовий редактор програми "Шустер live" і попросив опозиційного депутата не приходити на програму. Свій вчинок пояснив тим, що міністр Дмитро Табачник відмовляється брати участь у програмі, якщо на ній буде присутній Володимир Яворівський». 

 

Також до участі у ток-шоу було запрошено ще одну опонентку пана Табачника народного депутата (НУНС) Лесю Оробець. У своєму блозі депутат зазначила, що про скасування її участі в програмі стало відомо за півтори години до початку ефіру:

 

«Зі студії подзвонили, вибачалися і повідомили, що Табачник оголосив умовою власної участі в "Шустер live" відсутність у студії двох експертів - мене і Володимира Яворівського, також попередньо запрошеного. 

 

Позицію представників програми я розумію добре. Їм важливіше побачити в студії Табачника і поставити йому запитання, навіть якщо він не готовий до професійної дискусії. У цьому разі звичайно вибір - на користь чиновника».

 

Нагадаємо, однією з тем випуску «Шустер live» 1 липня стали уроки Табачника.

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY