detector.media
01.07.2011 17:47
«Батьківщина»: Кисельов і Шустер відмовилися від журналістських стандартів заради комфортних стосунків з владою

Прес-служба партії «Батьківщина» заявляє, що протягом усього телевізійного сезону, який добігає кінця, діяло суворе табу адміністрації президента на участь у політичних телевізійних ток-шоу Юлії Тимошенко.

 

Про це говориться у заяві прес-служби партії.

 

Прес-служба звертає увагу, що сьогодні, 1 липня, основною темою програми «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» на телеканалі «Інтер» стане обговорення перебігу судового процесу над Юлією Тимошенко та її політичних перспектив у зв'язку із кримінальним переслідуванням. Проте ні саму Тимошенко, ані її представника у суді Сергія Власенка до програми не запросили.

 

«Озвучений нам склад учасників програми дозволяє зробити висновок, що в ефірі найрейтинговішого телеканалу країни всупереч усім журналістським стандартам та здоровому глузду планується чергова публічна порка і продовження судилища над лідером опозиції», - йдеться у заяві прес-служби партії «Батьківщина». У партії повідомляють, що з 9 учасників програми, за планом редакції, сторону Тимошенко має представляти лише 1 людина, а більшість інших будуть «технологічно і цілеспрямовано дискредитовувати екс-прем'єра». При цьому прес-служба отримала категоричну відмову «Великої політики...» на кандидатуру захисника Юлії Тимошенко, народного депутата Сергія Власенка.

 

«Очевидно, після лакейських відвідин Межигір'я автор і ведучий програми Євгеній Кисельов начисто забув про свою власну обіцянку обов'язково запросити Юлію Тимошенко в ефір, дану в переписці з прес-секретарем екс-прем'єр-міністра. Тому сьогодні всі глядачі будуть свідками «постмежигірського спецформату» програми: говорити про Тимошенко без Тимошенко», - наголошують у «Батьківщині».

 

Причину відмови - через те, що в програмі не можуть брати участь безпосередні учасники суду - у партії вважають нелогічною. «Зрозуміло, що жодна інша людина з «Батьківщини», крім Юлії Тимошенко або Сергія Власенка, не володіє всіма деталями і нюансами судового процесу, який планується обговорювати. Однак «Інтеру» не потрібна дискусія, йому потрібне судилище під личиною об'єктивного обговорення», - переконані у «Батьківщині».

 

Тож, доходить висновку прес-служба, «На жаль, обидва ведучих - Євгеній Кисельов та Савік Шустер - відмовилися від журналістських стандартів і свого чесного імені заради комфортних стосунків з українською владою». 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY