Нацрада заборонила російський музичний канал A-One, а українському оголосила попередження

27 Квітня 2011
17448
27 Квітня 2011
15:29

Нацрада заборонила російський музичний канал A-One, а українському оголосила попередження

17448
Нацрада заборонила російський музичний канал A-One, а українському оголосила попередження

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила «Первый альтернативный музыкальный телеканал A-One» зі списку так званих адаптованих каналів, ретрансляція яких на території України не обмежується. Таке рішення прийняте на засіданні 27 квітня.

 

Перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко повідомила, що цей російський телеканал був тимчасово внесений до списку поки не буде запущена його українська версія. Іноземний A-One не відповідає умовам Європейської конвенції про транскордонне телебачення, оскільки поширюється з російського супутника та містить в ефірі рекламу, яка не оплачується на території України.

 

Водночас Нацрада оголосила попередження українському ТОВ «Перший альтернативний телеканал А1» (українська версія A-One) за відсутність мовлення. За словами пані Головатенко, перевірки не виявила ліцензіата за адресою та зафіксувала відсутність мовлення на супутнику.

 

Представник української компанії підтвердив, що український A-One не здійснює мовлення, це пов'язано з організаційними питаннями. «Ми проводимо певні дії по зміні складу засновників і плануємо з 1 вересня відновити мовлення», - сказав він. Однак Нацрада дала компанії строк три місяці (до 1 серпня) на приведення діяльності у відповідність до законодавства.

 

Нагадаємо, що російський A-One вийшов в ефір у 2005 році. З літа 2007 року ретранслюється в Україні. У жовтні 2008 року український A-One отримав ліцензію Нацради та уклав угоду про продаж реклами із сейлз-хаусом «Сфера-ТВ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17448
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду