detector.media
01.07.2011 15:27
«A-One Україна» розпочав тестове мовлення

1 липня на супутнику Astra 4A (4,8° східної довготи) розпочав тестове мовлення телеканал «A-One Україна». Цю інформацію ТК підтвердив директор з розвитку медіагрупи UBG, якій належить канал, Андрій Соломаха.

 

За інформацією сайту sat-digest.com, «A-One Україна» вийшов на супутнику на місці «1+1 International» (частота 12073 МГц), який, у свою чергу, перемістився на частоту 11766 МГц.

 

Як пояснив Андрій Соломаха, тестування сигналу триватиме близько двох тижнів, після чого канал розпочне повноцінне мовлення. «Тестується проходження сигналу зі студії до аплінку і робота музичних серверів. В ефірі транслюється 8-годинний блок, що повторюється. Через два тижні розпочнеться повноцінне мовлення з ротацією кліпів та програмами», - зазначив він.

 

Наразі «A-One Україна» мовить зі студії телеканалу UBC, який також входить до медіагрупи UBG. З часом усі п'ять каналів медіагрупи матимуть нові студії.

 

Пан Соломаха зазначив, що українська версія A-One за тематикою буде подібна до російської (альтернативна музика), однак в ефірі будуть кліпи українських виконавців і власні програми. Зараз канал визначається зі своїми ведучими.

 

a-one

 

Як писала ТК, угода про оренду ємності на супутнику Astra 4A для п'яти каналів групи UBG була підписана у червні 2011 року.

 

Нагадаємо, що в жовтні 2008 року український A-One отримав ліцензію Нацради та уклав угоду про продаж реклами із сейлз-хаусом «Сфера-ТВ». Однак згодом він призупинив мовлення, за що отримав попередження Нацради.

 

У травні 2011 року корпорація UBG купила українську версію музичного каналу A-One (100% ТОВ «Перший альтернативний канал А1») . Планувалося, що він відновить мовлення 1 серпня.

 

З літа 2007 року в Україні ретранслюється російський A-One, який у Росії вийшов в ефір у 2005 році. Однак у квітні 2011 року українська Нацрада заборонила російський A-One e кабельних мережах України без адаптації до умов українського законодавства.

 

«Детектор медіа»

 

Фото з форуму проекту ProTV

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY