Богословська не хоче закривати «Українську правду», а бажає очистити інтернет від «кривавого спаму»

1 Липня 2011
18752
1 Липня 2011
13:41

Богословська не хоче закривати «Українську правду», а бажає очистити інтернет від «кривавого спаму»

18752
Народний депутат прокоментувала порушену кримінальну справу про погрози їй в інтернеті
Богословська не хоче закривати «Українську правду», а бажає очистити інтернет від «кривавого спаму»

Народний депутат Інна Богословська впевнена, що ніхто не стане закривати «Українську правду» чи блокувати роботу редакції через розслідування справи про погрози їй, що тиражувалися анонімними користувачами в коментарях на сайті УП. Про це вона пише у своїй статті для «Української правди».

 

«Я на сто відсотків переконана, що ніхто не стане закривати УП чи "блокувати" роботу редакції. Я ніколи не була і не стану прихильником такого абсурду. І, звісно, не дозволила б використовувати себе і своє ім'я в такі безглуздій "грі"», - пише вона.

 

«Подобалося мені те, що про мене писала УП чи ні, я завжди з повагою ставилася до незалежної позиції видання і його журналістів. І співчувала їй, тому що теж для багатьох була "незручною"», - додає Інна Богословська.

 

Нагадаємо, що журналіст «Української правди» Сергій Лещенко, якого допитували у справі про погрози Інні Богословській в анонімних коментарях на сайті УП, не виключає, що в процесі розслідування будуть спроби завадити діяльності «Української правди». «Я можу прогнозувати, що вони вимагатимуть доступу до серверів, вилучення серверів. Якщо будуть спроби вилучити нашу техніку і таким чином перешкодити виходу "Української правди", стане зрозуміло, що це цензура, захована під розслідування кримінальної справи за погрозами вбивства Інні Богословській», - сказав він у коментарі ТК.

 

За словами пані Богословської, вона ніколи не мала двох стандартів у питанні свободи слова чи відносно місії чесного журналіста та ніколи не ставилася ворожо до преси, не перешкоджала роботі журналістів, не вимагала на свою адресу «зручних» запитань.

 

«Але треба розуміти, де закінчуються невдалі журналістські імпровізації чи інтернет-ігри, а де починається реальна кров. Вам, Сергію (Лещенко. - ТК), спричинив незручність допит. Ви задумувалися, яку "незручність" спричиняли жахливі садистські погрози членам моєї родини? Ці погрози гронами висіли у вас на сторінках прямо під матеріалами журналістів і в моєму блозі. Ваша величезна аудиторія все це безперешкодно могла читати. І читала! Включно з моїми близькими», - пише пані Богословська.

 

Вона наголошує, що оскільки є головою тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, то змушена ставитися серйозно до погроз. За її словами, по три-п'ять годин допитували не лише Сергія Лещенка, а й «чимало людей», у тому числі й саму Інну Богословську.

 

«Мені нескладно було "вичитати в інтернеті", як ви неетично висловилися, погрози вбивства. Тому що не десятки, Сергію, я отримувала їх від 900 до 1200 на день! Про них знали мої близькі, мої співробітники, мої коллеги. І це реально непокоїло всіх. Крім модераторів цих ресурсів», - докоряє пані Богословська.

 

У своїй статті вона процитувала деякі з погроз, які публікувалися в інтернеті: «Сдохнешь в страшных муках», «сдохни!», «сьогодні водою облили, завтра обіллємо бензином», «от уже водою облили. Далі буде», «кислотой её», «а в следующий раз может быть кислота», «облить бензином и поджечь», «не только подожгу, но сначала еще и повешу», «хотелось бы точнее узнать ее адресок в Харькове (домик на (название улицы)), может кто... спалит...», «бензин или кислоту?», «прилюдно сжечь».

 

Також Інна Богословська спростовує припущення Сергія Лещенка, що з допомогою кримінальної справи привертає увагу до своєї персони: «Сергію, соромно і по-дитячому незріло робити припущення, що я б піддала всьому цьому (!!!) себе і свою родину заради політичних "дивідендів". Ви б так вчинили?».

 

Народний депутат переконана, що погрози на її адресу були замовними. «Вони мають не стихійний характер. І це - цілком конкретні кроки, спрямовані на залякування і на підготовку злочину», - вважає вона.

 

Інна Богословська сподівається знайти тих, хто погрожував їй в інтернеті і таким чином «створити прецедент і механізм унеможливлення таких погроз у майбутньому». «Хочу, щоб український інтернет став, нарешті, територією вільною від "кривавого спаму" і негідників, які нав'язують аудиторії психологію середньовічних розправ над будь-ким, хто мислить інакше, ніж вони чи їхні замовники», - резюмує вона.

 

Нагадаємо, головного редактора інтернет-видання «Українська правда» Олену Притулу та журналіста Сергія Лещенка викликали на допит до слідчого у справі №1026905 «погроза вбивством». Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в місті Києві Володимир Поліщук підтвердив ТК інформацію про те, що журналісти викликані у справі про погрози Інні Богословській. За його словами, вони викликані в якості свідків, «які можуть пояснити, як інформація про погрози з'явилася на сайті».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18752
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
s_trans
4653 дн. тому
да кому ты на х.. нужна, чтобы руки об тебя пачкать! Насколько я понимаю, эти угрозы были чисто символические, чтобы выразить свое отношение к такому дерьму
ммм
4653 дн. тому
Да кто она такая, чтобы столько внимания ?! Идёт суд над Тимошенко, при чём здесь эта дама ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду