Міліція перевірятиме LB.ua через нецензурні коментарі

1 Грудня 2011
13529
1 Грудня 2011
15:59

Міліція перевірятиме LB.ua через нецензурні коментарі

13529
Редакція вбачає в цьому тиск, пов'язаний з публікацією резонансних розслідувань
Міліція перевірятиме LB.ua через нецензурні коментарі

Міліція готує перевірку інтернет-видання LB.ua через нецензурні коментарі на сайті. Редакція вбачає в цьому тиск і пов'язує його з публікацією резонансних розслідувань. Про це йдеться в повідомленні LB.ua.

 

1 грудня компанія Dream Line Holding, на сервері якої розміщено інтернет-видання LB.ua, повідомила редакцію LB.ua про те, що Головне управління з кіберзлочинності і торгівлі людьми МВС України у місті Києві просить надати «повні дані про фізичну або юридичну особу», на яку зареєстрований сайт LB.ua.

 

Свою вимогу Головне управління з кіберзлочинності і торгівлі людьми МВС у Києві мотивує тим, що громадянин Клімов В. М. звернувся в міліцію стосовно розміщення «на ресурсі www.lb.ua всесвітньої інформаційної мережі загального доступу Інтернет тестових повідомлень, що містять нецензурні висловлювання».

 

 


 

 

Редакція LB.ua заявляє, що звернення громадянина Клімова - всього лиш привід, на думку редакції, досить спірний з правової точки зору. «Прикриваючись зверненням людини, якого в принципі ніхто не змушує читати коментарі, що містять нецензурні висловлювання, які залишають відвідувачі LB.ua, співробітники МВС реалізують політичне замовлення. Суть якого - змусити замовчати одне з провідних інформаційних інтернет-видань України. Подібні випадки ми не раз спостерігали в країнах, у яких обмежують свободу слова», - йдеться в повідомленні редакції.

 

LB.ua пов'язує дії співробітників міліції з публікацією у виданні резонансних розслідувань Соні Кошкіної, Тетяни Чорновіл та інших журналістів, що стосуються зловживань представників влади.

 

LB.ua вимагає від МВС пояснень та сподівається на правову оцінку ситуації в прокуратурі та Комітеті з питань свободи слова Верховної Ради України.

 

Нагадаємо, влітку 2011 року міліція розслідувала справу про анонімні коментарі з погрозами на адресу Інни Богословської на «Українській правді» та «Корреспондент.net».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду