Лещенко не виключає, що прокуратура спробує вилучити сервери «Української правди» (оновлено)

30 Червня 2011
16272
30 Червня 2011
17:29

Лещенко не виключає, що прокуратура спробує вилучити сервери «Української правди» (оновлено)

16272
Йому соромно за правоохоронні органи, які замість того щоб займатись реальними злочинами, допомагають політикам набирати бали
Лещенко не виключає, що прокуратура спробує вилучити сервери «Української правди» (оновлено)

Сергій Лещенко не виключає, що у процесі розслідування справи про погрози вбивства  депутату Інні Богословській будуть спроби завадити діяльності «Української правди». Таке враження у нього склалось після допиту у слідчого сьогодні, 30 червня. Про це він розказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, вчора стало відомо, що головного редактора «Української правди» Олену Притулу та журналіста Сергія Лещенка викликали до слідчого як свідків у справі, порушеній через коментарі під матеріалом УП. Коментарі залишили анонімно. Вочевидь,  вони містили погрози на адресу Богословської. Як саме їх було сформульовано і під яким саме матеріалом їх написали (а також скільки їх було) - сторони не уточнюють.

 

В ефірі «Шустер live» 24 червня Інна Богословська цитувала, імовірно, один з цих коментарів: «Сегодня, бля, муху облили водой, завтра обольем бензином. Готовься, тварь. Меч возмездия уже занесен над твоей тупой башкой. Очень скоро народное правосудие настигнет тебя. Сдохнешь в страшных муках». Тоді вона уточнила, що «будем разбираться, кто это пишет. Это "Украинская правда". Это блоги с никами и с адресами».

 

Порушення справи на основі коментарів в інтернеті Лещенко вважає досить дивним. «Мені здається, що правоохоронні органи замість того, щоб ловити реальних злочинців, які крадуть гаманці у метро та мільярди з бюджету, шукають міфічних терористів Інни Богословської. Я сам неодноразово читав подібні коментарі на свою адресу. Але я не йду у прокуратуру чи міліцію писати заяву про погрозу вбивства. Наскільки я знаю, кримінальні справи щодо погроз вбивства порушують, якщо є реальні погрози. Чи можна вважати реальною погрозою коментар в інтернеті, написаний анонімним користувачем? Зараз можна зайти в інтернет і знайти  розгромні коментарі під будь-якою статтею. Так само я міг написати заяву після статті Піховшека, коли він писав, що мене чекає доля Гонгадзе.  Цікаво, тоді б вони так само швидко порушили кримінальну справу?», - зазначив журналіст.

 

Також у Сергія Лещенка склалося враження, що інших доказів, окрім коментарів в інтернеті, немає, і правоохоронні органи самі не знають, як розслідувати цю справу, адже  виявити коментаторів практично неможливо. Саме тому він розцінює цю справу як політичну піар-кампанію: «Певно, вона скористалась коментарями в інтернеті, щоб привернути увагу до своєї персони і посилити сигнал своїх коментарів у справі Тимошенко. Тому що одне, коли Інна Богословська заявила, що Тимошенко зробила те-то і те-то, а зовсім інше - коли Інна Богословська, якій погрожують вбивством, у справі Тимошенко заявила те і те. Друге речення звучить значно резонансніше. І мені соромно за правоохоронні органи, які замість того щоб займатись реальними злочинами, допомагають політикам набирати  бали».

 

Водночас пан Лещенко не виключає, що такі коментарі могли розміщувати представники Партії регіонів, як з метою піар-кампанії Інни Богословської, щоб посилити її позиції у справі проти Тимошенко, так і з метою перешкоджання роботі «Українській правді».

 

«Я можу прогнозувати, що вони вимагатимуть доступу до серверів, вилучення серверів. Якщо будуть спроби вилучити нашу техніку і таким чином перешкодити виходу "Української правди", стане зрозуміло, що це цензура, захована під розслідування кримінальної справи за погрозами вбивства Інні Богословській, - сказав Сергій Лещенко, - Я зараз аналізую розмову, і зрозуміти кінцеву мету не можу. Або ця справа має на меті пошкодити УП та ще одному виданню, найбільш рейтинговому та незалежному. Або це просто піар-шум довкола Богословської, щоб посилити її позиції у справі Тимошенко. Можливо, це одноходовка, а можливо і двоходовка».

 

Нагадаємо, головного редактора інтернет-видання «Українська правда» Олену Притулу та журналіста Сергія Лещенка викликали на допит до слідчого у справі №1026905 «погроза вбивством». Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в місті Києві Володимир Поліщук підтвердив ТК інформацію про те, що журналісти викликані у справі про погрози Інні Богословській. За його словами, вони викликані в якості свідків, «які можуть пояснити, як інформація про погрози з'явилася на сайті».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16272
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
4668 дн. тому
2 Игорь - это бред! И ты сам - порождение системного бреда! :) Объясняю: 1) друзья Богословской пишут комментарий и даюn ей ссылку; 2) Богословская копирует ссылку, приходит на ТВ и начинает возмущенный хай; 3) подобострастная мусорня тут же открывает "уголовное дело"; 4) под общий шум и гам - прессуют УП, в перспективе - просто закрывают за "разжигание" чего-нибудь, потому что друзья Богословской написали комментарий так, что автора НЕВОЗМОЖНО отследить (анонимайзер, интернет-клуб etc.)! Изи, вэри изи!
психіатр
4670 дн. тому
А чи не могла сама богохульська написати цю погрозу з метою самопіару? Те, що в неї не все гаразд із психікою, помітно вже давно. Згадайте, хоча б, її поведінку на шоу в Шустера, коли вона ганялася по всій студії за Ю.Тимошенко. Це було схоже на гострий психоз.
Игорь
4673 дн. тому
Для Макса. Во-первых, это не бред. А вполне раельная ситуация. Почему возникла именно она ? Наверное потому, что Богословская обратила внимание на этот комментарий, потому что она также решила использовать его в целях личного пи-ара, потому что на её слова обратили внимание правоохранительные органы, потому что этим органам тоже нужно делать свой пи-ар на таких ситуациях и т.д. и т.п. А тому кто пишет подобные предложения-угрозы нужно учитывать, что если он сам кидается под каток, то за последствия отвечает только он сам. И без всякого пи-ара.
Макс
4673 дн. тому
Бред какой-то!!! Действительно, можно найти комментатора по ip адресу. Действительно можно какого-то дурака упечь за решетку, чтобы порадовалась эта .... (не пишу, чтобы мой адрес не искали) Богословская. Но ведь на большинстве сайтов, в том числе и на этом, в комментариях в той или иной степени присутствуют слова по отношению к конктертным лицам: убить, расстрелять, повесить и так далее. Так почему дело завели только по угрозам Богословской. Если сегодня вычислять тех, кто употредбляет подобные слова по отношению к политикам, то можно посадить "за угрозу убийства" тысяч 10 не меньше...
Игорь
4673 дн. тому
Приведенный комментарий есть ничто иное как публичная угроза убийством. В принципе, вполне реально администрации УП сообщить следствию с какого ай-пи адреса и когда именно было написанно это сообщение. Не составляют труда также примерно сказать каким браузером пользовался этот аноним. Всё это сможет реально помочь следственным органам. Только УП почему то вместо помощи правоохранительным органам делают на этом дешевый пи-ар. Как всегда впрочем. Или здесь дело в личности пострадавшей ?.....
Алегарф
4674 дн. тому
УП вообще-то - это большая помойка, к огромному сожалению, особенно доставляют разочарование комменты, ТК в этом плане всё же уже с некоторых пор выгодно отличается : )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду