У справі про погрози Богословській фігурують матеріали «Корреспондент.net»

1 Липня 2011
14829
1 Липня 2011
16:06

У справі про погрози Богословській фігурують матеріали «Корреспондент.net»

14829
У справі про погрози Богословській фігурують матеріали «Корреспондент.net»

Окрім «Української правди» у справі щодо погроз вбивством депутату Інні Богословській  фігурує також інтернет-видання «Корреспондент.net». Про це «Детектор медіа» повідомив начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в місті Києві Володимир Поліщук.

 

За його словами, на сайті «Корреспондент.net» були розміщені негативні висловлювання. Втім,  таких погроз, як на «Українській правді», стверджує він, не було. «Тому  наразі слідство не планує залучати у якості свідків представників цього видання», - сказав він.

 

Нагадаємо, 29 червня стало відомо, що головного редактора «Української правди» Олену Притулу та журналіста Сергія Лещенка викликали до слідчого як свідків у справі, порушеній через коментарі під матеріалом УП. Коментарі залишили анонімно. Вочевидь,  вони містили погрози на адресу Богословської. Як саме їх було сформульовано і під яким саме матеріалом їх написали (а також скільки їх було) - сторони не уточнюють. В ефірі «Шустер live» 24 червня Інна Богословська цитувала, імовірно, один з цих коментарів: «Сегодня, бля, муху облили водой, завтра обольем бензином. Готовься, тварь. Меч возмездия уже занесен над твоей тупой башкой. Очень скоро народное правосудие настигнет тебя. Сдохнешь в страшных муках». Тоді вона уточнила, що «будем разбираться, кто это пишет. Это "Украинская правда". Это блоги с никами и с адресами».

 

Як вже писала ТК, журналіст «Української правди» Сергій Лещенко, якого допитували у справі про погрози Інні Богословській в анонімних коментарях на УП, не виключає, що в процесі розслідування будуть спроби завадити діяльності «Української правди». «Я можу прогнозувати, що вони вимагатимуть доступу до серверів, вилучення серверів. Якщо будуть спроби вилучити нашу техніку і таким чином перешкодити виходу "Української правди", стане зрозуміло, що це цензура, захована під розслідування кримінальної справи за погрозами вбивства Інні Богословській», - сказав він у коментарі ТК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду