Лубченка закликають не захищати черкаський телеканал «Антена-плюс»

22 Червня 2011
20023
22 Червня 2011
19:49

Лубченка закликають не захищати черкаський телеканал «Антена-плюс»

20023
Газету і телекомпанію «Антена» звинувачують в «інформаційному кілерстві на замовлення»
Лубченка закликають не захищати черкаський телеканал «Антена-плюс»

Голова громадської організації «Форум розвитку Черкащини», колишній депутат Черкаської міської ради Ігор Калашник закликає голову Національної спілки журналістів України Ігоря Лубченка не захищати черкаський телеканал «Антена-плюс», керівників якого вважає «перевертнями з журналістським масками». Про це йдеться у відкритому листі пана Калашника до пана Лубченка з копією до генерального прокурора України Віктора Пшонки.

 

«Свобода слова - дуже важливо, але "журналістське слово" як інструмент, як зброя в руках професіоналів - це велика сила та ще й відповідальність. На жаль, цього не розуміють "бізнесмени від журналістики". Для них стало звичним засобом використання свого медійного ресурсу (телеканал чи друкований засіб інформації, або і те й інше одночасно в так званих "медіа-групах") з метою не стільки інформування громадян, скільки "спонукання" певних бізнесових або владних структур до покращення фінансового стану певних осіб», - пише Ігор Калашник.

 

За його словами, газета і телекомпанія «Антена» вже декілька років займаються «інформаційним кілерством на замовлення». «Саме діяльність таких ЗМІ, як газета "Антена" та ТРК "Антена-Плюс", і величезна кількість "замовних матеріалів" привела до ситуації, коли професія журналіста перетворилася на постійний аукціон - хто більше "заплатить за інформацію"», - зазначає він.

 

Прикладами поширення недостовірної інформації Ігор Калашник називає цикл публікацій про центр гемодіалізу «Фрезеніус» у Черкасах «Бізнес на крові» та «Бізнес на крові-2», а також «багато інших неправдивих публікацій стосовно і посадових осіб держави місцевого рівня, і депутатів міської ради м. Черкаси V скликання, підтверджені судовими рішеннями». Він нагадує, що директор «Антени-плюс» Володимир Мамалига і власник Валерій Воротник також є депутатами міської ради.

 

«Сьогоднішня ситуація навколо так званої медіа-групи "Антена" штучно переводиться в політичну площину, адже намагання керівництва телеканалу "Антена-Плюс" та однойменної газети заробляти по відпрацьованій схемі з новим керівництвом області не вийшло (м'яко кажучи)», - стверджує пан Калашник.

 

За словами Ігоря Калашника, викладені в його відкритому листі факти вже передавалися прокурору міста Черкаси 24 лютого 2011 року. «Викладені в заяві факти були перевірені та матеріали справи були направлені до органів внутрішніх справ для прийняття відповідних заходів. Крім того прокуратура м. Черкаси вже розглянула скаргу керівництва ТОВ ТРК "Антена-Плюс" щодо утисків свободи слова та перешкоджанню в роботі ЗМІ і не виявила порушень законодавства ні в діях кабельного оператора "Воля", а ні в діях керівництва області по відношенню до ТРК "Антена-Плюс"», - зазначає він.

 

Нагадаємо, 18 травня черкаський провайдер «Воля» припинив трансляцію черкаського телеканалу «Антена-плюс» в аналоговому пакеті та перевів його у цифровий. «Антена-плюс» пов'язує відключення сигналу з політичним тиском. НСЖУ у відкритому листі до президента першим прикладом утисків свободи слова та прав журналістів назвала ситуацію з відключенням «Антени-плюс». А парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації вирішив звернутися до Генеральної прокуратури з приводу ситуації з «Антеною-плюс».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20023
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду