Кабмін доручив створити Держреєстр персональних баз даних

16 Червня 2011
20318
16 Червня 2011
11:36

Кабмін доручив створити Держреєстр персональних баз даних

20318
Кабмін доручив створити Держреєстр персональних баз даних

Кабінет міністрів України затвердив Положення про Державний реєстр баз персональних даних та порядок його ведення. Відповідну постанова від 25 травня № 616 була оприлюднена на Урядовому порталі.

 

Відповідно до Положення, Кабмін доручив Державній службі з питань захисту персональних даних до 1 липня 2011 р. вжити заходів для створення Держреєстру та забезпечити з цього терміну реєстрацію баз персональних даних у зазначеному реєстрі. Реєстрація здійсеюватиметься за результатами розгляду заяв власників баз  даних. Держателем реєстру є Державна служба України з питань захисту персональних даних (ДСЗПД), яка забезпечує його створення та ведення.

 

Встановлено, що адміністратором реєстру є державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції, що забезпечує технічне і технологічне створення та супроводження програмного забезпечення реєстру, надання реєстраторам доступу до нього, збереження і захист даних у реєстрі.

 

ДСЗПД надає інформацію з реєстру, у тому числі витяги з нього, за запитом будь-якої фізичної чи юридичної особи відповідно до законодавства про захист персональних даних, про звернення громадян та про доступ до публічної інформації.

 

Нагадаємо, 1-го січня набув чинності Закон України «Про захист персональних даних», ухвалений Верховною Радою 1-го червня 2010 року. Правозахисні організації вважають цей закон кроком до обмеження свободи слова та свободи доступу до інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20318
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду