Королевська пропонує обмежити сферу дії закону «Про захист персональних даних»

10 Лютого 2012
7671
10 Лютого 2012
19:09

Королевська пропонує обмежити сферу дії закону «Про захист персональних даних»

7671
Королевська пропонує обмежити сферу дії закону «Про захист персональних даних»

6 лютого до Верховної Ради України внесено законопроект №9790 «Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про захист персональних даних" щодо сфери дії закону». Автор - депутат від БЮТ Наталія Королевська.

 

У проекті пропонується замінити перелік суб'єктів, на які закон «Про персональні дані» не поширюється (журналісти, фізичні особи, професійні творчі працівники), на перелік суб'єктів, на яких закон поширюється - зокрема, це суб'єкти господарювання, які здійснюють:

 

- фінансову та страхову діяльність;

- діяльність у сфері інформації та телекомунікації;

- водопостачання; послуги каналізації, поводження з відходами;

- постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря;

- діяльність у сфері охорони здоров'я (крім лікарняних та медичних закладів державної та комунальної форми власності);

- діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; діяльність у сфері права;

- діяльність у сфері освіти (крім навчальних (виховних) закладів державної та комунальної форми власності); авіаційного транспорту;

- діяльність туристичних агентств, туристичних операторів, надання інших послуг бронювання та пов'язану з цим діяльність;

- тимчасове розміщування;оптову та роздрібну торгівлю, ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів - із застосуванням системи дисконтних карт;

- діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування - із застосуванням системи дисконтних карт.

 

«Діючий Закон передбачає фактично розповсюдження дії його норм про захист персональних даних на всі суб'єкти підприємницької діяльності, що погіршує умови ведення бізнес-діяльності, впроваджує додаткові адміністративні та бюрократичні бар'єри, а також підвищує корупційне навантаження на бізнес-середовище через можливість масового впровадження штрафних санкцій на будь-які відомості, що не зареєстровані в окрему базу даних», - йдеться у пояснювальній записці.

 

Нагадаємо: нещодавно президент України Віктор Янукович підписав закон, яким відповідальність за порушення у сфері захисту персональних даних відтерміновується з 1 січня 2012 року на 1 липня 2012 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7671
Читайте також
14.07.2012 11:25
О. Єфімчук, Ю. Крайняк, «Дзеркало тижня. Україна»
20 390
27.01.2012 11:19
Андрій Черніков, «Економічна правда»
20 027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду