detector.media
16.06.2011 11:36
Кабмін доручив створити Держреєстр персональних баз даних

Кабінет міністрів України затвердив Положення про Державний реєстр баз персональних даних та порядок його ведення. Відповідну постанова від 25 травня № 616 була оприлюднена на Урядовому порталі.

 

Відповідно до Положення, Кабмін доручив Державній службі з питань захисту персональних даних до 1 липня 2011 р. вжити заходів для створення Держреєстру та забезпечити з цього терміну реєстрацію баз персональних даних у зазначеному реєстрі. Реєстрація здійсеюватиметься за результатами розгляду заяв власників баз  даних. Держателем реєстру є Державна служба України з питань захисту персональних даних (ДСЗПД), яка забезпечує його створення та ведення.

 

Встановлено, що адміністратором реєстру є державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції, що забезпечує технічне і технологічне створення та супроводження програмного забезпечення реєстру, надання реєстраторам доступу до нього, збереження і захист даних у реєстрі.

 

ДСЗПД надає інформацію з реєстру, у тому числі витяги з нього, за запитом будь-якої фізичної чи юридичної особи відповідно до законодавства про захист персональних даних, про звернення громадян та про доступ до публічної інформації.

 

Нагадаємо, 1-го січня набув чинності Закон України «Про захист персональних даних», ухвалений Верховною Радою 1-го червня 2010 року. Правозахисні організації вважають цей закон кроком до обмеження свободи слова та свободи доступу до інформації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY