Український фотограф розповів на виставці World Press Photo, як знімати трагедію

11 Червня 2011
5122
11 Червня 2011
23:57

Український фотограф розповів на виставці World Press Photo, як знімати трагедію

5122
Український фотограф розповів на виставці World Press Photo, як знімати трагедію

10 червня на відкритті виставки World Press Photo у Москві український фотограф Ігор Костін представив серію робіт «Трагедія Чорнобиля» і прочитав відкриту лекцію. Про це повідомляє РІА «Новости».

 

Він був одним із перших фотокореспондентів, які опинилися на місці аварії на Чорнобильській АЕС. У його тодішньому доробку - більше п'яти тисяч знімків, за частину з яких 1986 року фотограф здобув відзнаку World Press Photo.

 

Серію робіт «Трагедія Чорнобиля» включено у виставку «Вибране. Фотографії РІА "Новости" в історії World Press Photo», що представляє роботи фотокореспондентів інформагентства різних років (з 1974 року Ігор Костін працював в українському відділенні Агентства друку «Новости», правонаступником якого вважається РІА «Новости»).

 

«Фотографія - німий свідок подій, тож вона мусить бути дуже красномовною, що називається "без коментарів". Я не визнаю знімків, які потребують довгого опису того, що на них зображено. Крім того, я - за добру фотографію. Нехай навіть жорстоку, але зняту з любов'ю до тієї трагедії, яку ти показуєш», - сказав Костін.

 

Крім того, на виставці були представлені роботи інших переможців World Press Photo. Зокрема, Джоді Бібер, чиє фото 18-річної Бібі Айші з Афганістану, якій відрізали ніс та вуха за втечу від чоловіка, було визнано найбільш знаковим і шоковим з-поміж 100 тисяч знімків, що брали участь у минулорічному World Press Photo. Серед запрошених також ірландець Мерфі Шеймус, який посів друге місце в номінації «Події й люди» за незвичне фото засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5122
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду