25 лютого в галереї «Лавра» відкривається виставка World Press Photo-2009

25 Лютого 2010
12411
25 Лютого 2010
15:32

25 лютого в галереї «Лавра» відкривається виставка World Press Photo-2009

12411
25 лютого в галереї «Лавра» відкривається виставка World Press Photo-2009

З 25 лютого по 21 березня 2010 в Київській міській галереї мистецтв «Лавра» триватиме виставка World Press Photo, на якій будуть представлені найкращі фотографії світу в медіа за 2009 рік. Ця виставка завершує турне фотографій 2009 року у світі.

 

У галереї «Лавра» будуть  представлені 199 фотографій в 10 номінаціях: Новини, Сучасні питання, Загальні новини, Повсякденне життя, Люди в новинах, Портрети, Спорт, Мистецтво і розваги, Природа, Особливі події в спорті.

 

У конкурсі 2009 року взяло участь 24 фотографа від України, імена яких відзначені в каталозі. На виставці будуть представлені фотографії 62 лауреатів конкурсу із понад 20-ти країн, що співпрацюють з найкрупнішими світовими виданнями: «Нью-Йорк тайм», «Асошиейтед прес», «Ле Монд», «Франс прес», «Сіньхуа», «Ханч джоу», «Рейтер», «Контрасто», «Лайф», ін.

 

У 2009 році третю премію отримав український фотограф Гліб Гаранич за знімок з місць грузино-російського конфлікту.

 

- 25 лютого о 17.00 перед відкриттям виставки відбудеться прес-конференція за участю: Аташе з питань культури Посольства Королівства Нідерландів в Україні пан Роджера ван Тоорен, представника World Press Photo пані Фемке ван дер Валк, організаторів і партнерів проекту.

 

- 25 лютого о 19:00  відбудеться відкриття виставки World Press Photo.

 

У дні роботи виставки пройдуть:

- 13 березня - день журналу «Фотографер», міжнародного видавництва в Україні з питань фотографії;

- 18 березня о 17.00 - круглий стіл з питань розвитку фотографії в Україні і презентація міжнародного фестивалю фотографії «Київфотоком», який пройде в Києві у жовтні-листопаді 2010 року за участю медіа, видавництв, інформаційних агентств, професіональних фотографів-учасників конкурсу World Press Photo, представників Міністерства культури та мерії;

- лотерея для відвідувачів виставки з призами від організаторів, партнерів виставки, видавництв, виробників фото та електронного обладнання.

 

На виставці відвідувачам також будуть запропоновані каталоги виставки World Press Photo-2009, книги, збірки журналів з фотографії, сувенірна продукція.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12411
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду