detector.media
11.06.2011 23:57
Український фотограф розповів на виставці World Press Photo, як знімати трагедію

10 червня на відкритті виставки World Press Photo у Москві український фотограф Ігор Костін представив серію робіт «Трагедія Чорнобиля» і прочитав відкриту лекцію. Про це повідомляє РІА «Новости».

 

Він був одним із перших фотокореспондентів, які опинилися на місці аварії на Чорнобильській АЕС. У його тодішньому доробку - більше п'яти тисяч знімків, за частину з яких 1986 року фотограф здобув відзнаку World Press Photo.

 

Серію робіт «Трагедія Чорнобиля» включено у виставку «Вибране. Фотографії РІА "Новости" в історії World Press Photo», що представляє роботи фотокореспондентів інформагентства різних років (з 1974 року Ігор Костін працював в українському відділенні Агентства друку «Новости», правонаступником якого вважається РІА «Новости»).

 

«Фотографія - німий свідок подій, тож вона мусить бути дуже красномовною, що називається "без коментарів". Я не визнаю знімків, які потребують довгого опису того, що на них зображено. Крім того, я - за добру фотографію. Нехай навіть жорстоку, але зняту з любов'ю до тієї трагедії, яку ти показуєш», - сказав Костін.

 

Крім того, на виставці були представлені роботи інших переможців World Press Photo. Зокрема, Джоді Бібер, чиє фото 18-річної Бібі Айші з Афганістану, якій відрізали ніс та вуха за втечу від чоловіка, було визнано найбільш знаковим і шоковим з-поміж 100 тисяч знімків, що брали участь у минулорічному World Press Photo. Серед запрошених також ірландець Мерфі Шеймус, який посів друге місце в номінації «Події й люди» за незвичне фото засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY