Цього тижня у Києві розпочне роботу виставка World Press Photo-2010

31 Липня 2010
4835
31 Липня 2010
14:48

Цього тижня у Києві розпочне роботу виставка World Press Photo-2010

4835
Цього тижня у Києві розпочне роботу виставка World Press Photo-2010

Щорічна виставка міжнародного фотоконкурсу World Press Photo пройде з 5 до 26 серпня в Київській міській галереї мистецтв «Лавра».

 

До експозиції увійшли найкращі світлини переможців конкурсу у 2010 році: близько двохсот робіт у таких номінаціях, як «Новини», «Сучасні проблеми», «Загальні новини», «Повсякденне життя», «Люди в новинах», «Портрети», «Спорт», «Мистецтво і розваги», «Природа», «Особливі події в спорті».


62 лауреати представляють 22 країни світу, чиї роботи публікують провідні видання і агенції -  «Нью-Йорк таймс», «Ассошіейтед пресс», «Ле Монд», «Франс прес», «Сіньхуа», «Ханч джоу», «Рейтер», «Лайф».

 

Як писала «Детектор медіа», цього року третю премію конкурсу здобув український фотокореспондент Степан Рудик, але за рішенням журі його було дискваліфіковано за вилучене зображення ноги. Правилами конкурсу редагувати світлини заборонено. На конкурс пан Рудик подавав серію чорно-білих знімків, сюжетами для яких послужили бійки на вулицях Києва.  

 

Раніше, 2009 року приз World Press Photo отримав київський фотограф Гліб Гараніч. Він здобув третє місце в номінації «Гарячі репортажні новини» за світлину із грузинського міста Горі.

 

 

Робота переможця World Press Photо у 2010 фотографа-фрілансера Пьєтро Мастурцо. На Мешканка Тегерану викрикує лозунги протесту з даху будинку, фотографію зроблено під час масових акцій після оголошення результатів президентських виборів у Ірані

 

 

«Детектор медіа»

 

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4835
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду